Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Kallt, regn och kungsfiskare.

Återigen en tidig morgon för att hinna före ljuset. Denna gång var det Skåne och förhoppningsvis kungsfiskare som var målet. Vi skulle åkt lördag morgon men väderprognosen var inte den bästa så vi sköt på det ett dygn. Söndag morgon såg bättre ut med någon enstaka tiondels millimeter och chans till litet sol så det var inte mycket att snacka om.

Alltså upp kl 3 för att bli upphämtad halv fyra. Mackor och kaffe förutom fotoutrustning + nytt kamouflagenät var med.  Hemma såg det inte så illa ut, det kom en del regn på vägen ner och ju närmare vi kom ju mer tog det i. Jag är optimist så det var ju bara bra att de tiondels millimetrarna kom nu och inte senare.

Vädertjänsten måste ha tagit fel på ett decimalkomma någon stans, det var snarare tiondels metrar som damp ner över oss. Jag brukar alltid se till att vara välklädd men missade denna gång. Min gamla gore-texjacka var inte tät längre, ganska snart var jag genomblöt och kall. Fotograferandet fick avbrytas och jag satte mig i bilen för att torka upp litet. Efter ett tag tittade solen fram i alla fall och torkade kläderna så pass att jag kunde ta ett pass under nätet igen men nu blev det inte mer kungsfiskare på minneskortet. Det kom en några gånger men bara på snabbvisit så det blev att packa ihop och åka tillbaka hem. Trots allt var alla nöjda och glada. Här följer ett axplock.

På plats

Allt verkar OK

Med imma på frontlinsen, trodde det var på okularet :(

Bättre efter puts

 

Och då var det bara att tacka för denna gång.  /FrodePostat 2012-09-23 18:57 | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Höstfärger, myskoxar och nysnö i Dovre och Rondane nationalparker

Lördagen den 15 september blev jag hämtad kl 6 på morgonen för vidare befordran till Rondande och Dovre nationalparker i Norge. Biofoto (biofoto.se) samlade ett fint gäng under Christer Johanssons http://cameradawn.se/ arrangemang. Fint boende på Putten seter och härliga turer i fjällvärlden där landskap och myskoxar brände sig fast på näthinnor och sensorer. Förra årets resa vid samma tid var en liten besvikelse vad gäller höstfärgerna. Då var allt brunt och redan avblåst men bortsett från det var det också en mycket fin tur. http://www.fotosidan.se/blogs/fwdfoto/pa-besok-i-myskoxeland.htm

Att vara morgontrött är inte så bra på de här arrangemangen. Det var upp kl 5 varje morgon för att få med sig morgonljuset och för att kunna ägna en hel dag åt att leta efter och förhoppningsvis fota myskoxarna. Kvällarna ägnades åt goda middagar och bildvisning med bildkritik.

Här följer ett litet utdrag ur mina bilder men vill ni se mer så finns det här och det kommer förmodligen mer från de som var med. http://www.biofoto.se/fototraff-rondanedovre/

Från Valdresflya in mot Jotunheimen

Bäcken vid Putten seter

Ravinen vid Hövringen

Betande myskoxe

Myskoxe i ett större perspektiv

Slicka sig om munnen

Tidig morgon på väg upp mot myskoxeland

I lä av Peer Gynthytta, jag själv till vänster, Curt Leidig, Dan Brannarp och till höger Anders Krüger, alla nya fina bekantskaper, litet snö i luften och småkallt

Det var väl allt för denna gång.  /FrodePostat 2012-09-22 13:30 | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Var?

Var kan det här lilla huset vara fotograferat tro?

Det är varken England, Tyskland eller Danmark eller något annat exotiskt utan det är faktiskt i Sverige. Närmare bestämt är det grindstugan till Tjolöholms slott. Tidigare körde man förbi här när man skulle in till slottet men nu går vägen runt åt ett annat håll så för de flesta blir väl huset osett.

När ni närmar er slottet tar ni vänster mot ett fågeltorn (skylt) så ser ni snart den lilla grindstugan.

http://www.tjoloholm.se/?lang=sv

För övrigt har Anette Seldén http://seldenphoto.se/ en pågående utställning i Storstugan vid slottet. Hon visar bilder från Kungsbackas naturreservat. Mycket sevärt.

/FrodePostat 2012-09-10 20:28 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Mysfåtöljen

Att sjunka ner i fåtöljen efter en dags aktiviteter/arbete kan vara något av det skönaste som finns. Bara landa, fundera, vila, lyssna på musik eller kanske till och med somna en stund.

I Göteborgs botaniska trädgård finns just nu några installationer av http://www.lafleuriste.se/

Lägg märke till "lågenergilampan" och den sköna fotpallen

Den sköna sitsen

/FrodePostat 2012-09-02 12:23 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera