Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Hasselsnok

Vår vackraste (tycker jag) och mest sällsynta orm är hasselsnoken. En trevlig bekantskap som jag nu haft nöjet att fotografera ett par gånger. Gillar man inte ormar borde man tycka om just hasselsnoken för dess huvudsakliga föda är faktiskt andra ormar.

Det här var det sista jag såg av den idag.  /FrodePostat 2014-04-26 11:35 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

På ormjakt

Tog en tur i förmiddags för att försöka hitta huggormar. Det gick väl sådär, såg inte röken av dem. Däremot höll jag på att trampa på en hasselsnok och det är ju underbart kul, en orm som inte ses så ofta och som är fantastiskt vacker. Påsken har verkligen varit fin om man gillar värme, nu börjar det skimra grönt överallt och mycket vackert finns att titta på samtidigt. Vitsipporna blommar som bäst och en del blåsippor finns kvar.

Börjar ömsa skinn

Detalj av den vackra kroppen

En dag att minnas.  /FrodePostat 2014-04-21 17:39 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

En tjänlig dag på jobbet

I dag (natt) stod klockan på halv tre men jag vaknade en kvart tidigare, lika bra det så fick jag litet mera tid innan jag åkte iväg. Jag hämtade mina goda vänner och fotokollegor Kenny och Lennart och vid halv fem var vi på plats för att se och fota orrspel. Klockan fem var vi i ordning i var sitt gömsle och nu var det bara att vänta. Det dröjde inte länge så hörde vi de första orrarna, fortfarande väldigt mörkt men jag kunde urskilja några svarta skuggor en bit bort. Bara att lugnt invänta ljuset och då passar det ju bra att äta frukost. Mackor och kaffe är förstås vansinnigt gott vid sådana här tillfällen och med tanke på att det var några grader kallt var det inte fel med litet varmt kaffe.

En stund senare var det dags att börja fota, den första bilden togs ca tio i sex medan det fortfarande var ganska mörkt. Ljuset ko sakta och det var bara att fota på, jag hade tur och fick den bästa placeringen, jag hade orrar runt mig och ganska nära hela morgonen.

Vid åtta var showen slut, vi bestämde oss att åka vidare till Hornborgasjön, vi hade hört tranor trumpeta hela morgonen så varför inte? Men först åkte vi till fågeludden men det gav inte så mycket. Upptaget i doppinggömslet och ganska trång över huvud taget av alla besökare fast det fortfarande var ganska tidigt på dagen. En bit från fågeludden ligger en liten pöl där det brukar vara ett par svarthakedopping och mycket riktigt, en av dem var i alla fall på plats och ett antal tyskar som redan låg på mage runt pölen. Vi stannade en liten stund innan vi avslutade dagen vid trandansen. Stort spektakel, både av alla trumpetande tranor, gäss och sångsvanar men också alla människor, massor av allt. Inte så mycket fotoläge men att fånga några i flykten kan man ju alltid prova.

Allt som allt en tjänlig dag på "jobbet" och har du orkat läsa hit så håll till godo med litet bilder :)

Klicka gärna på första bilden så blir den större och då går det fint att bläddra i stort läge.

Dagens första bild 05:50

Litet oro ibland

Dominera

Och mera oro

Men också lugnare stunder. Trots det var tupparna så upphetsade att de skakade.

Vidare till Hornborgasjön, någon slags punkare? Ett skäggdoppingpar var plötsligt nästan under spången.

Svarthakedoppingen

En sångsvan kom in för landning vid trandansen, med tranor i bakgrunden

Och så några tranor till slut när ljuset var platt och tråkigt :)

Nu skulle det sitta fint med litet sömn :)  /FrodePostat 2014-04-05 17:58 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera