Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

En tjänlig dag på jobbet

I dag (natt) stod klockan på halv tre men jag vaknade en kvart tidigare, lika bra det så fick jag litet mera tid innan jag åkte iväg. Jag hämtade mina goda vänner och fotokollegor Kenny och Lennart och vid halv fem var vi på plats för att se och fota orrspel. Klockan fem var vi i ordning i var sitt gömsle och nu var det bara att vänta. Det dröjde inte länge så hörde vi de första orrarna, fortfarande väldigt mörkt men jag kunde urskilja några svarta skuggor en bit bort. Bara att lugnt invänta ljuset och då passar det ju bra att äta frukost. Mackor och kaffe är förstås vansinnigt gott vid sådana här tillfällen och med tanke på att det var några grader kallt var det inte fel med litet varmt kaffe.

En stund senare var det dags att börja fota, den första bilden togs ca tio i sex medan det fortfarande var ganska mörkt. Ljuset ko sakta och det var bara att fota på, jag hade tur och fick den bästa placeringen, jag hade orrar runt mig och ganska nära hela morgonen.

Vid åtta var showen slut, vi bestämde oss att åka vidare till Hornborgasjön, vi hade hört tranor trumpeta hela morgonen så varför inte? Men först åkte vi till fågeludden men det gav inte så mycket. Upptaget i doppinggömslet och ganska trång över huvud taget av alla besökare fast det fortfarande var ganska tidigt på dagen. En bit från fågeludden ligger en liten pöl där det brukar vara ett par svarthakedopping och mycket riktigt, en av dem var i alla fall på plats och ett antal tyskar som redan låg på mage runt pölen. Vi stannade en liten stund innan vi avslutade dagen vid trandansen. Stort spektakel, både av alla trumpetande tranor, gäss och sångsvanar men också alla människor, massor av allt. Inte så mycket fotoläge men att fånga några i flykten kan man ju alltid prova.

Allt som allt en tjänlig dag på "jobbet" och har du orkat läsa hit så håll till godo med litet bilder :)

Klicka gärna på första bilden så blir den större och då går det fint att bläddra i stort läge.

Dagens första bild 05:50

Litet oro ibland

Dominera

Och mera oro

Men också lugnare stunder. Trots det var tupparna så upphetsade att de skakade.

Vidare till Hornborgasjön, någon slags punkare? Ett skäggdoppingpar var plötsligt nästan under spången.

Svarthakedoppingen

En sångsvan kom in för landning vid trandansen, med tranor i bakgrunden

Och så några tranor till slut när ljuset var platt och tråkigt :)

Nu skulle det sitta fint med litet sömn :)  /Frode

Inlagt 2014-04-05 17:58 | Läst 3242 ggr. | Permalink
En rejäl heldag minsann. Snyggt som vanligt :-)
Svar från frwe 2014-04-05 18:49
Jo, det blev en lång dag och när jag var hemma var det mycket kvar ändå :) Tack för fin kommentar Erland. /Frode
Njutbara bilder !
Ingen nämnd ingen glömd :-)
ing-marie
Svar från frwe 2014-04-05 21:14
Tack Ing-Marie. :) /Frode
Snyggt Frode,

att välja rätt gör man med rutin i bagaget så det är kanske inte konstigt att bildmaterialet du får med dig hem alltid verkar vara tjänligt :)

Själv försöker jag och ibland står lyckan den djärve bi...

Ha det gôtt

Lennart/KW
Svar från frwe 2014-04-06 09:33
Nja, rutin ar du ju massor av själv så :) Tack för fin kommentar Lennart :) /Frode
En ren njutning att bläddra sig igenom dina bilder. Jag bläddrade i förstorat läge och blev något förvånad då jag kom till pelikaner. Tänkte hur har det gått till när de tog sig till Hornborgasjön innan jag förstod att det gick att bläddra vidare till andra blogginlägg. Tänkte inte på att jag öppnat din blogg i startläge och att flera är öppna samtidigt.
Svar från frwe 2014-04-06 09:34
Pelikanerna i Hornborgasjön är en doldis men den som letar... Visste inte att det gick att bläddra vidare sådär. Tack för din trevliga kommentar Margareta och hoppas allt är väl med dig :) /Frode
Så levande du har fotat detta Frode, tycker du fångar det där lilla extra i dina bilder. Och då jag älskar svarthakedoppingar kan jag inget annat än älska den bilden du fångat på en, med annorlunda vinkel. En bild som sticker ut. =)

//Johanna
Svar från frwe 2014-04-06 14:17
Tack så mycket Johanna, det värmer att läsa dina kommentarer :) Vi hade möjlighet att lägga oss helt i vattenbrynet hos svarthaken. /Frode



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver