Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Gräsänkling

Ibland är det inte så dumt att vara gräsänkling. En långhelg där man stort sett kan göra vad man vill, nästan, en 14-åring hemma kräver ju viss koll. Nåja...

Torsdag. Backsipporna på Fjärås bräcka har nu sin bästa helg så när solen bröt igenom diset var det bara att åka ner. På hemvägen tog jag vägen om Gåsevadholms slott alldeles utanför Kungsbacka.

Fredag. Det ryktades att både löv- och klockgrodor var aktiva så när 14-åringen ville till Båstad och åka longboard var jag inte sen att erbjuda skjuts. Fyledalen är ju inte så långt bort ;o) Det blev litet ont om tid där nere men en fin upplevelse med önskat resultat.

Lördag. Min vän Gunnar hade fått hem sitt nya 300/2,8 och ville givetvis testa det. Upp tidigt och iväg. Först blev det nytt besök på Fjärås bräcka och sedan vidare till Getterön.

Söndag. Den stora finalen. Jag åkte hemifrån på förmiddagen för att leta huggorm. Inte en huggis men något mycket roligare. Jag har bara sett hasselsnok en gång som hastigast men nu lyckades jag fotografera en. JAG ÄR LYCKLIG!!!

Kan man önska sig mer? Tja, det blir ju flera dagar och helger med nya möjligheter. /FrodePostat 2013-05-12 13:32 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Hus i Rumänien

Att åka runt ute på landsbygden i Rumänien ger perspektiv på tillvaron, på hur vi lever här och hur det är i andra länder inte så långt bort. Det första som slår en är hur fallfärdigt mycket ser ut. Det lappas och lagas, litet här och litet där, man får ta det nödvändigaste. Mitt i allt detta hittar man otroligt fina och välvårdade hus sida vid sida med ruckel. Ändå åker jag runt med någon slags värme inombords när jag ser det. Här tar vi allt för så självklart, rent, snyggt och prydligt men det är inte så många år sedan som vi hade en liknande situation här. Jag tror att den inre värmen kommer från, inte medlidande men vördnad.

I städerna ser det ut ungefär som i alla andra städer men det kändes ganska ointressant och vi åkte bara igenom städer, vi vistades inte i dem. Detta var en resa där naturen skulle vara målet men det har jag skrivit om i andra inlägg.

Ett tak en tidig morgon

Förmodligen ett numera sommarhus i de transylvanska bergen, lägg märke till totempålen till vänster om porten :)

Gamla uthus, våren är på gång.

Gammalt och nytt

Husvagn

Här slinker med en gammal befäst kyrka också, med stork.

En ladugård högt upp i de transylvanska bergen, längre upp nysnö.

En typisk by

Röjer på tomten.

Och det var allt för denna gång.  /FrodePostat 2013-05-05 22:16 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera