Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Off season

En ganska kort tur ut till Stora Amundö mitt på dagen med en bildidé i huvudet.

Tre badstegar, tre bilder som blev ganska olika men har några saker gemensamt

/FrodePostat 2013-10-26 15:50 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Säveåns naturreservat i gult

Säveåns dalgång naturreservat ligger mellan Lerun och Floda och består till stor del av ån och branterna på båda sidor. Här är mycket lövskog men även inslag av gran och tall. För några år sedan var jag där på våren och tänkte redan då att ett besök på hösten säkert är fint när höstlöven är som vackrast. Nu är det inte varje år höstlöven blir så fina här i Göteborgstrakten men i år har det verkligen flammat upp i all sin färgprakt. Sagt och gjort, en tur utmed ån på lördagen blev det. Solen höll sig undan och molnen indikerade kommande regn så det var inte mycket till ljus där nere i dalgången. Nåväl, med stativ är ju inte det något större problem och med gråfilter på objektivet var det läge att jobba med långa slutartider.

Hillefors grynkvarn

Blir det kallt i vinter så åker jag dit igen liksom till våren när vitsippor och blåsippor visar sig.

Länstyrelsen

/FrodePostat 2013-10-20 14:59 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Cykelcross, Frode goes sport again

Läste i tidningen söndag morgon att det var tävlingar i cykelcross i Slottskogen i helgen. Det är inte långt bort så jag satte mig på cykeln förstås, inte för att delta men för att titta på och fotografera. Jag hade inte så mycket tid på mig men fick i alla fall med mig ett heat. Cykelcross är litet av varje och deltagarna hade vad som för mig ser ut som racercyklar, kanske med aningen grövre däck. Det var en knixig bana upp och ner i skogen, över ett hopp, ett ställe där de fick hoppa av och bära cykeln över ett par hinder och en asfaltsträcka där de fick upp farten. Ett heat varade ca 40 minuter och jag kan bara tänka mig hur mjölksyreproducerande det var. Över 50 man startade samtidigt i två grupper, öppen och en för 15-16 åringar. Banan slingrade sig fram över en ganska liten yta så det gick snabbt att röra sig runt och få med sig olika delar av banan. Jag hade bara med mig kamera och 70-200mm (på fullformat) och saknade iofs min 35a en liten stund men det var inget stort problem.

Hoppet

Fartdelen och panorering

Över hoppet med lång slutartid

I skogen, den blivande vinnaren

Det var torrt i skogen så inget gegg men liten sladd blev det i alla fall

Knixigt

Segraren med känd gest, Pierre Stjernman

Tvåan med litet mer återhållsam gest, Alexander Blomqvist

Segraren i 15-16 årsklassen, Ted Pettersson

Hoppas namnen är rätt.

/FrodePostat 2013-10-13 22:46 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera