Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Örnspaning i Gysinge

Tre dagar i örngömsle i den berömda metropolen Gysinge i februari. Gysinge är en gammal bruksort nordost om Uppsala vid nedre dalälven, som sig bör med stor herrgård , en massa arbetarbostäder och litet annat, vackert beläget vid dalälven, tyvärr också med den stora myggplågan  men den var ju inte vi besvärade av vid denna årstiden. Vädret skiftade under dagarna från regn till sol men mest ganska grått och mulet. Det var också varmt så under våra tre dagar där försvann ganska mycket av snön.

Örnar var det gott om, mest unga havsörnar men också några adulta. En kungsörn kom och hälsade på, många korpar, kråkor, skator och kajor, ett par större hackspettar, en gråspett och inte så mycket mer. Vi väntade de tre dagarna på att en duvhök som skulle finnas där skulle visa sig och den sista dagen sent på eftermiddagen vågade den sig fram.

Örnarna var inte så villiga att komma ner på åteln, det hände men mest satt de i träden och väntade på att korparna skulle flyga iväg med en godbit, då blev korparna genast attackerade av flera örnar varpå någon av örnarna plockade till sig maten och korparna fick vända tillbaka och försöka på nytt.

I Gysinge höll det också till några uttrar och någon bäver men de såg vi inte röken av. Dagen vi skulle åka hem började med försök till lavskrikeskådning men det gick åt skogen men där i skogen fick vi ändå litet underhållning av småfåglar och en ekorre.

Och som avslutning ekorren som sitter och spanar ut över sina marker.

Tack för mig för denna gång :)  /FrodePostat 2015-02-23 19:29 | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera