Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Naturfotograf fotar sport.

I går kväll fick jag uppleva en ny typ av fotografering. Tidigare har jag fuskat litet med knattefotboll men detta var första gången jag provade under litet tuffare förhållanden och där det dessutom gick förvånansvärt snabbt. Vi pratar vindsurfing.

Det blåste någonstans mellan tio och femton sekundmeter, det rev och slet både i mig och i utrustningen. Jag körde med 300mm på stativ och 180mm på frihand, hela tiden orolig att stativet med dyrgriparna skulle välta men det gick bra. Luften var full av salt så jag vågade inte vända kameran mot vinden, att försöka få frontlinsen ren från saltgegga är inte lätt ute i fält.

Bröderna Mattias och Andreas stod för surfandet, båda har surfat länge och dessutom rest långt för att leta nya utmaningar inom sin sport. Jag blev grymt imponerad av deras fart och mod, hur de tacklar vågorna (även om de var litet missnöjda med vågornas storlek denna kväll), hur de ramlar och tar sig upp igen på brädan genom att låta seglet lyfta dem upp.

För mig var det lika roligt att bara titta på dem som att fotografera. Här följer ett axplock av bilder från min första (det blir flera) vindsurfsession.

Platsen är Hönö i Göteborgs skärgård.

/FWPostat 2011-05-26 17:08 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Skadad slända

Under dagens promenad stannade jag till, det satt en slända mitt på vägen. Jag böjde mig ner för att kolla läget. Den rörde sig litet, flyttade sig några centimeter men satt sedan stilla igen. När jag försökte lägga handen under den flög den iväg och satte sig i ljungen alldeles intill vägen.

Fram med kameran, men när jag kröp nära och tittade i sökaren såg jag att det var något som inte stämde. Båda fasettögonen var skadade så den såg förmodligen inget.

Vad tror ni? En fågel som har fångat den och släppt eller tappat den?

/FW

 Postat 2011-05-21 21:22 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera