Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Skadad slända

Under dagens promenad stannade jag till, det satt en slända mitt på vägen. Jag böjde mig ner för att kolla läget. Den rörde sig litet, flyttade sig några centimeter men satt sedan stilla igen. När jag försökte lägga handen under den flög den iväg och satte sig i ljungen alldeles intill vägen.

Fram med kameran, men när jag kröp nära och tittade i sökaren såg jag att det var något som inte stämde. Båda fasettögonen var skadade så den såg förmodligen inget.

Vad tror ni? En fågel som har fångat den och släppt eller tappat den?

/FW

 

Inlagt 2011-05-21 21:22 | Läst 5577 ggr. | Permalink
Hej
Har ingen aning men det hela ser rätt hemskt ut - till och med en insekt kan vålla obehag när man ser så närgångna bilder!
Sjhöberg
Svar från frwe 2011-05-21 22:33
För mig blir det nästan lika illa vare sig det är en insekt eller annat djur men mycket till hjärna som kan registrera och jämföra har väl inte en slända. Tack för kommentar Christer. /FW
Intressant betraktelse! Antagligen hade den något av synen kvar eftersom den ändå flyttade sig när du kom. Jag tror som du att en fågel varit nära att ta den, även rovdjur har ju fiender. Rejält skadad är den i alla fall och frågan är om den kan jaga och därmed överleva.
Kommer att tänka på en målning som nu bortgågne Anders-Erik Malm gjorde för en del år sedan; http://www.mollbrinks.se/Malm=Anders=Erik_P_002.html
Jämför och begrunda likheten. /mvh Leif
Svar från frwe 2011-05-21 22:36
Märklig tavla du länkar till Leif. Som liten jämförde man ju alltid sländor med helikopter, frågan är vad Anders-Erik Malm har tänkt på.

Den rörde sig först när jag rörde den så jag undrar om den verkligen såg något. Att den landade i ljungen på en liten kvist var nog mer tur är skicklighet. När man tittar på ögonen kan man ju tänka sig en näbb som klämt dem på båda sidor.

Tack för kommentar Leif. /FW
Hej!
Intressant historia.
Det är säkert en fågel som har gjort skadan.
Ibland blir sländor också "krockskadade" då dom flyger in i olika föremål.
Jag har sett en slända som flög rakt in i en spetsig pinne och blev illa skadad.
Dom flyger ju fruktansvärt fort och då är det lätt att det händer en olycka.

Mvh
Christer
.
Svar från frwe 2011-05-22 17:48
Jo, så kan det ju vara. Jag har studerat dem länge och många gånger, de verkar ju ha superkoll. Tack för din kommentar Christer. /FW



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?