Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Vad är naturen värd?

Läs och begrunda. Jag har haft förmånen att kunna besöka björnarna både vid kusten och inne i vildmarken. Även i nordvästra Kanada har jag besökt varg och björn i orörd natur. Det är en stor upplevelse att möta björn och varg, att stå öga mot öga på få meters avstånd, helt öppet, men en ännu större upplevelse för mig var att få vistas i enorma, av människan helt orörda områden. Det här kommer att påverka utan tvekan, men vad bryr sig kapitalet och Trump om det?

https://www.nationalgeographic.com/animals/2020/01/alaska-brown-bears-pebble-mine/?fbclid=IwAR3D8lMA8Ba_nKoDf5YCy14kmt7vyQ7E1GEaxC_DOX9jGDh9_JDItOnULTE

Här är litet bilder från mina upplevelser. I Alaska var vi både vid kusten där terminal för omlastning är planerad och långt in i vildmarken inte så långt från planerad gruva. I Kanada var vi både ute i kustbandet och besökte kustvarg och längre in närmare fastlandet där vi besökte björnar. Bestående minnen från resorna förutom möten med djuren var att få vistas i de här helt orörda områdena.

https://www.fwphoto.se/alaska-augusti-2014

https://www.fwphoto.se/bccanadaaug-sept2018

Vi får hoppas att det här inte blir av men Trumpadministrationen och administrationen i Alaska är positiva enligt artikeln.

/FrodePostat 2020-01-15 08:17 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Påsk i Venedig

Mitt bestående minne av påsken i Venedig är...

Selfiepinnar!!!

På många broar och San Marcotorget såldes det selfiepinnar för glatta livet och affärerna måste ha gått lysande. Överallt var det människor som fotade sig själva med dylik anordning. De fotografiska vanorna har ändrats (ingen nyhet), numera är alla verkligen fotografer men att man är så förtjust i att fota sig själva??? Ja ja, det är säkert kul.

Även de som fotograferar annat än sig själva ser numera annorlunda ut. Det finns onekligen en stor glädje i att fotografera.

Följande är min egen favorit :)

Ytterligare en favoritbubblare

Fotografera ÄR roligt.  /FrodePostat 2015-04-07 20:39 | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera