Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

2016 Summering. Nu med riktig länk.

En sammanfattning av året som gått kanske kan vara på sin plats? Några resor har det blivit och en del hemmafotograferande. När jag tittar på bilder från vintern kan man tro att vi har haft "riktig" vinter i och runt Göteborg men det är nog snarare så att jag får mer lust att fotografera när vi fått litet snö och eventuellt is.

I början av januari blev det en promenad på Hönö, inte mycket till snö men det hade varit kallt ett tag.

Till mitt "never ending" projekt med badstegar fick jag äntligen tillfälle att åka till Stora Amundö när det snöat. I år har badstegarna tagits bort under vinter, förmodligen för service. Jo, det är faktiskt en färgbild :)

I januari åkte jag till Ungern och Bence Mate. Spännande men väldigt tillrättalagt. Fantastiska möjligheter att fota hägrar, örnar, räv, utter och annat från olika gömslen. Resan får representeras av den kaxiga unga havsörn

I februari var jag åter en tur till Skäggmesarna i Tofta kile och lyckades pricka in litet snöväder där också.

Strömstararna är förstås på plats i Mölndal och fjädrar behöver alltid putsas.

I mars åkte jag till Glommen för att titta på fågelsträck men det roligaste, med viss reservation, var en mink som kom förbi.

Många fåglar anländer och börjar etablera sig i mars, bl a vitkindad gås.

I mars vaknar också grodorna till liv och påbörjar arbetet med nästa generation.

Nu händer det mycket. Orrar spelar och ormarna börjar dyka upp i april.

Allt börjar vakna till liv, Man kan undra hur blåsippan kan ha så olika färg???

Även backsippan tittar upp

På Knuthöjdsmossen är smålommen igång men jag väljer en bild på sädesärla från mossen.

I maj åkte jag till Bulgarien för att hälsa på gamarna igen. Det blev inte så lyckat, gamarna var reserverade. Det blev också några dagar i Burgas där sjöfågel stod på programmet. Här en gåsgam i sol och regn.

Gräset står högt i juni.

I juni blev det en resa till Korsika. Spännande ö med mycket att se och skiftande natur och landskap, även fina små landsbyar.

Juli är en ganska tråkig fotomånad men man kan alltid ägna sig åt insektsfotografering och att ta en sväng till Runde.

Skulpturutställningen på Pilane på Tjörn är en favorit. Här är Jaume Plensa's fantastiska Anna, 14 meter hög. Får representera augusti.

Det hanns med några dagar i Rondane.

I september åkte jag till Skottland, inbjuden av min gode vän Erland Leide. Tillsammans med bara landskapsfotografer var det en utmaning för mig och lärorikt. Jag har lärt mig att i Skottland finns det knott. Här finns också Finnich Glen, en makalöst vacker och spännande ravin.

I oktober är det inte svårt att hitta motiv

En prutgås hade letat sig till Lerum.

I november var det åter dags för ett besök hos Ole-Martin Dahle och hans örnar i Flatanger i Norge. En dag på sjön med havsörn och två dagar i kungsörnsgömsle. Alltid lika spännande och fascinerande, ingen snö denna gång. En av de sista bilderna från resan.

Sista bilden får bli en ekorre som på julaftons morgon ber om att vi människor inför det nya året skall ta vårt förnuft till fånga.

Ett händelserikt år när det blir summerat på det här sättet. /FrodePostat 2016-12-26 12:36 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera