Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Göteborgsvarvet

I går, lördagen den 23 maj, sprangs det Göteborgsvarv, en halv maraton genom staden. Ungefär 47 000 startande. Det sprangs alltså i runda slängar 100 000 mil i Göteborg i går + någon som kanske sprang till en spårvagn eller buss eller så.
Medelavståndet mellan jorden och månen är 38 439 mil.

För min del blev det mest en svamptur, dock var jag inte med och plockade.

Det fanns också de som tog ett betydligt lugnare Göteborgsvarv och bara speglade sig i glansen av de 47 000 som verkligen slet.

/FrodePostat 2015-05-24 14:01 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Otjänlig morgon, bättre senare.

Gick upp 4 i morse för att tillsammans med Kenny fota änder från vattenytan. Detta betyder en plats där man verkligen kommer ner till vattenytan och kan ligga på mage och fotografera. Nu blev det inte så mycket med det, det blåste och var kallt och fåglarna höll sig på avstånd men några exponeringar blir det ju alltid. Att ligga på mage, även om vi hade liggunderlag, och fota med kameran framför sig visar tydligt efter en stund att man inte är så ung längre men vad gör man inte.

Nåja, efter ett par timmars sömn och litet mat gav jag mig av till Säveåns naturreservat tillsammans med min sambo. Här blev det flera exponeringar än i morse. Det är en mycket vacker dalgång utmed åns "forsar" alla årstider och våren visar sig från sin bästa sida här. Stora chanser för gräsand, knipa, storskrake, kanadagås, forsärla, strömstare mm mm.

Först en bild från morgonen och sedan ett antal från Säveåns naturreservat och till slut en från Jonsered. Storskrakar, gräsand och knipa.

Söndagen blev tjänlig ändå.  /FrodePostat 2015-05-17 18:49 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Tjänlig morgon

En sista gång till orrarna för i år? Nja, egentligen hade jag bestämt mig förra gången men vädret såg lovande ut så jag tog ett besök till. Jag hoppades att damerna skulle dyka upp igen och vara litet mer synliga  men icke, inga hönor den här gången men tupparna var igång redan när jag kom till platsen litet efter tre. Några flög upp när jag gick ut för att sätta upp gömslet men flera var kvar runt mig hela tiden. Denna gången lyckades jag bra med placeringen, de var som sagt runt mig bara minuter efter att gömslet var på plats men det var fortfarande för mörkt för fotografering. När ljuset började komma flög de plötsligt iväg men var snart tillbaka. Nu var det full show fram till sjutiden då de sista flög till skogs. Jag kunde packa ihop, tillfreds med upplevelsen och förhoppningsvis resultatet i bilder.

Det var nollgradigt och litet frost.

Solen började så sakta lysa upp.

Och så orrarna förstås.

Frostig frukost

Nu får det väl i alla fall vara bra med orrar för i år?  /FrodePostat 2015-05-15 11:15 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Vår och vitsippor

En tur till Fjärås bräcka för att fotografera backsippor gör jag varje vår. I år blev det en mulen dag med mjukt och fint ljus. Ett knippe backsippor fick jag med mig och efter det började jag leta vitsippor. Att leta efter vitsippor känns ju aningen överdrivet och de är förstås inte svåra att hitta. Det svåra är att hitta något som sticker ut från mängden. Jag är inte ensam om att fota sippor på våren och det finns hur många fina och vackra bilder som helst på olika siter på nätet. I år fastnade jag för något annorlunda bakgrunder, så här ser det nämligen också ut i vår vackra natur.

En hög vackra och färgglada ölburkar

En fin petflaska

Och inte minst denna, rena blomkrukan

Jodå, några backsippor blev det också.

Sådärja, då har jag fått vara litet förbannad på vad vi människor ställer till med. Samtidigt litet glad att det inte fanns en massa skräp runt backsipporna. /FrodePostat 2015-05-05 22:26 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ännu en morgon...

hos orrarna. Dagen börjar med att gå upp kl 01:30 för att hinna hämta Kenny och sedan vara på plats i god tid innan det blir ljust. Vi var på plats strax efter 3 och sedan upp med gömslen och komma i ordning men orrarna var redan aktiva runt oss, vi hörde kuttrandet och vingslag.

Ljuset kom sakta krypande och snart kunde jag urskilja de vita stjärtarna men det var egentligen alldeles för mörkt för att fotografera men avtryckarfingret tvingar sig till några exponeringar ändå.

Nu höll orrarna på oavbrutet från klockan tre till framåt halv åtta då de sista lämnade arenan och flög till skogs. Efteråt känns det lika stort varje gång att få ta del av spelet och priset att få gå upp när andra är kvar på krogen eller på väg hem är lätt att betala.

Dubbla vingar?

Vi hoppades att några hönor var på plats.

Hejdå, nu flyger vi till skogs.

Fantastisk morgon blev det. /FrodePostat 2015-05-03 15:18 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera