Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Otjänlig morgon, bättre senare.

Gick upp 4 i morse för att tillsammans med Kenny fota änder från vattenytan. Detta betyder en plats där man verkligen kommer ner till vattenytan och kan ligga på mage och fotografera. Nu blev det inte så mycket med det, det blåste och var kallt och fåglarna höll sig på avstånd men några exponeringar blir det ju alltid. Att ligga på mage, även om vi hade liggunderlag, och fota med kameran framför sig visar tydligt efter en stund att man inte är så ung längre men vad gör man inte.

Nåja, efter ett par timmars sömn och litet mat gav jag mig av till Säveåns naturreservat tillsammans med min sambo. Här blev det flera exponeringar än i morse. Det är en mycket vacker dalgång utmed åns "forsar" alla årstider och våren visar sig från sin bästa sida här. Stora chanser för gräsand, knipa, storskrake, kanadagås, forsärla, strömstare mm mm.

Först en bild från morgonen och sedan ett antal från Säveåns naturreservat och till slut en från Jonsered. Storskrakar, gräsand och knipa.

Söndagen blev tjänlig ändå.  /Frode

Inlagt 2015-05-17 18:49 | Läst 4558 ggr. | Permalink
Snygga bilder Frode.
Du var mig en morgonpigg en, men bästa ljuset är ju på morgonen eller kvällen.
Själv hade jag en slödag i dag eller kroppen bestämde det efter tre dagars fotandes i naturen.
Som du skrev " man är ju ingen ungdom längre "
Ha det bra.
// Tommy
Svar från frwe 2015-05-17 19:18
I fredags var värre http://www.fotosidan.se/blogs/fwdfoto/tjanlig-morgon.htm
Det tar på krafterna men det ger så mycket också, på jobbet kan man drömma sig bort och ut ;-) Tack för din kommentar och visat intresse. /Frode
Fina bilder Frode och jag vet hur det känns att ligga så där. Det känns bra till en början men efter ett tag....hmm. Kniporna ser ju lite dråpliga ut rakt framifrån....inte den mest intelligenta blicken kanske.
Hälsningar Lena
Svar från frwe 2015-05-17 20:26
Att titta rakt in i en gråhägers ögon tror jag slår allt, där ser det tomt ut. Tänkte på dig när jag tittade på en av mina orrebilder, du hade något om en trut jag fotade rakt in i gapet och likheten med hönsfåglars gom?!?!?!?!? Här är en till :) http://www.pixoto.com/images-photography/animals/birds/im-the-greatest-5256731219722240
Tack för din kommentar och medkänsla :) /Frode
Mycket bra, i ett spännande perspektiv! Hils, LO
Svar från frwe 2015-05-17 21:59
Tack så hjärtligt LO :) /Frode
På en del av bilderna får jag känslan av att ligga i vattnet även jag.
Många fina bilder fick du för din möda.
Svar från frwe 2015-05-18 11:22
Tack Margareta, litet får man offra :) /Frode



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?