Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Tid över i Stockholm

Familjen var ute i andra ärenden och vad gör man som tillfällig turist i den kungliga hufvudstaden? Jo, det gäller att hitta ett ställe som kan resultera i bilder. Inte bara bilder, för det kan man ta var som helst, utan något som touchar mitt intresse och ett ställe där jag inte varit förut. De flesta (alla) gånger jag varit i staden har stort sett varit fullbokade men nu hade jag alltså en eftermiddag/kväll att göra vad jag ville. Djurgården har jag inte besökt tidigare så det blev mitt mål. En titt på kartan och allra längst ut vid Isbladskärret ställde jag bilen och tog en runda i omgivningarna. Joggare överallt och många gråhägrar i luften och vid sina bon i träden.

Denna gången skippade jag stora utrustningen och tog bara med lillen, en Nikon 1 V1, med två pyttiga zoomar. Med adapter kan man montera övriga stora Nikonobjektiv så mitt 70-200 fick åka med också, den motsvarar ungefär 200-550mm på den lilla sensorn och jag har inte egentligen testat kombon så mycket. Det är egentligen en befrielse att packa lätt och det funkar kanonbra så länge ljuset är bra men när skymningen kommer ser man begränsningarna. Hur som helst hade jag en fin eftermiddag och kväll i vackra omgivningar.

Frön yr runt i den varma augustikvällen

Det blommar vid kärret

Kan fula hus och byggnader vara vackra?

Polkagris

Statoil i kvällsljus

Makalös måne

Vitkindade gäss

Månen var inte riktigt full men fin ändå tycker jag.

Ni som kan, ta tillfället i akt att besöka Arne Bivrins utställning Vilt och Vackert i Galleri Greger på Hornsgatan 46. http://www.fotosidan.se/blogs/arnebivrin/utstallning-13.htm

/FrodePostat 2013-08-26 10:54 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Longboard-SM 2013, Taberg

1,1 km, 19% lutning som mest, hastigheter upp mot 80 km/t. Här kastar de sig ut på en bräda med fyra små hjul under. Det krävs mod, smidighet och skicklighet för att behärska och gamla MC-skinnställ kommer till heders igen. Det är inte bara tävling utan deltagarna får friåka och det är härlig stämning och gemenskap bland åkarna. Vår 15-åring deltog i juniorklassen där han var med fram till kvartsfinalerna. Som fotograf är det lätt att försöka fånga det spektakulära men att få fart i bilderna är väl det viktigaste.

Här följer en kavalkad. Jag gjorde inget för att hitta de bästa fotoplatserna eller de bästa vinklarna utan fotade från de platserna vi kom till utmed banan.

Och till sist de tre prispallarna

That's all for now.  /FrodePostat 2013-08-19 08:16 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Californien, Longboard och spektakulära vyer

14-åringen (nu 15) hade litet egna planer för resan. Först var det att få åka till en affär söder om San Francisco där det finns mycket coola longboardgrejer. Att få köpa bräda, några uppsättningar hjul och annat var en stor sak. Tredje dagen i CA hämtade vi ut hyrbilen och det blev alltså första turen i vår Chevrolet Impala (den var inte riktigt som på -50 och -60 talen men ändå). Ut på motorvägen söderut mot Palo Alto. GPS är underbart när man reser och särskilt när man skall hitta en särskild adress. Inga problem alltså, vi hittade affären och G tog god tid på sig att prata och shoppa. Nästa steg i hans plan var att få åka på coola ställen. Första åket gjordes med Golden Gate och San Francisco i bakgrunden. När han tog sitt sista åk kom polisen och upplyste oss vänligt att det var förbjudet att åka där. Sedan blev det åkande på andra ställen som vi passerade.

Här är det Half Dome i Yosemite National Park i bakgrunden.

Genom en Sequoia-tunnel

En backe i Pismo Beach som han spanat in på Youtube, återigen bra med GPS :) Här skall det bli villor men gatan först. Han träffade också några av killarna som brukar åka här. G står där uppe i vit t-shirt.

Highway 1. En liten men brant backe ner till ett rastställe.

Återigen en backe som han sett på Youtube, denna gången i San Francisco.

Jag trodde att resan var uttömd vad gäller bloggen här. Nu känns det så igen men...

/Frode

För er som undrar. Alla åk har utförts på ett ansvarsfullt och trafiksäkert sätt :)Postat 2013-08-02 09:22 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera