Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Fåglar på menyn

I dag vaknade jag till den första strålande vackra vinterdagen i Göteborg. Det snöade i natt och solen sken på morgonen. Jag och Kenny hade bestämt oss för att åka ut och vi började med Tofta Kile och förhoppningsvis skäggmesar och vi hann inte ut förrän vi hade dem runt oss i det vackra morgonljuset. Det blev en kort men intensiv anhalt där ute innan vi tog vägen om den numera så berömda hökugglan på Hisingen. För att avsluta en riktigt fin dag tog vi också en sväng om Delsjöreservatet och fick med oss litet småfåglar. En underbar vinterdag med sol och snö och någon grad kallt!!!

Skäggmesar

Sävsparv

Blåmes

Hökuggla

Svartmes

Och visst gillar jag fåglar

Av någon outgrundlig anledning så blev det nästan bara stående bilder idag.

/FrodePostat 2014-01-19 17:58 | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Vädret är stabilt.

Meteorologerna på TV brukar säga att vädret är stabilt men då menar de alltid att det är fint väder. Jag tycker vädret har varit stabilt i en månad nu, stabilt skitväder alltså. I dag har det fortsatt att regna och blåsa här i Göteborgstrakten men vi måste ut i alla fall, det går inte att bara sitta inne. Med sydostliga vindar blir det litet lä ute vid havet så turen går till Särö Västerskog. Inte så mycket att se men det håller till några kullar unga svanar där ute som nu efter alla blåst går uppe på stränderna och äter ilandflutet sjögräs, det där som de annars står på huvudet ute i vattnet för att få tag i. Förmodligen gillar de alltså vädret, inte lika jobbigt att bli mätt.

Bilderna är tagna med lillen, en Nikon 1 V1, och 70-200/2,8 vilket motsvarar ca 200-560mm på fullformat. Ganska bekvämt alltså om man inte vill släpa på de stora grejerna.

/FrodePostat 2014-01-06 14:50 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera