Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Vädret är stabilt.

Meteorologerna på TV brukar säga att vädret är stabilt men då menar de alltid att det är fint väder. Jag tycker vädret har varit stabilt i en månad nu, stabilt skitväder alltså. I dag har det fortsatt att regna och blåsa här i Göteborgstrakten men vi måste ut i alla fall, det går inte att bara sitta inne. Med sydostliga vindar blir det litet lä ute vid havet så turen går till Särö Västerskog. Inte så mycket att se men det håller till några kullar unga svanar där ute som nu efter alla blåst går uppe på stränderna och äter ilandflutet sjögräs, det där som de annars står på huvudet ute i vattnet för att få tag i. Förmodligen gillar de alltså vädret, inte lika jobbigt att bli mätt.

Bilderna är tagna med lillen, en Nikon 1 V1, och 70-200/2,8 vilket motsvarar ca 200-560mm på fullformat. Ganska bekvämt alltså om man inte vill släpa på de stora grejerna.

/Frode

Inlagt 2014-01-06 14:50 | Läst 3295 ggr. | Permalink
Stabilt var ordet :-) Snart vänder det ska du se. Smidigt med "lillen", verkar vara ett bra alternativ. Ha det gott! Elisabeth
Svar från frwe 2014-01-06 16:28
Nästa helg skall tydligen bli kallare och eventuellt snö. Hoppas... Lillen funkar fint men är inget fullgott alternativ, särskilt inte med objektiven gjorda för kamerasystemet. Tack för din kommentar Elisabeth med önskan om ett riktigt gott 2014. /Frode
Men till nästa helg tar den här stabiliteten slut och en ny etablerar sig, lika långt under nollan som den här ligger över. I alla fall här enligt lokala långtidsprognosen, om den nu stämmer när vi väl kommer dit ;-)
aasaboe 2014-01-06 16:31
Jag kommer med gamla nyheter ser jag ;-)
Svar från frwe 2014-01-06 16:35
Tack Christer. Får väl se hur stabilt det blir :) /Frode
LÄttare för svanarna med plusgrade och maten på land. Jag gillar dessa gråspräckliga ungdomar. Den första ser ut att spana på dej.
Hälsningar Lena
Svar från frwe 2014-01-06 18:32
Nja, de brydde sig inte så mycket om min närvaro men när det kom en hund gick de lugnt ut i vattnet och simmade iväg en bit ut i viken när jag tog den andra bilden. Tack för din kommentar Lena. /Frode



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?