Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Pilane 2014

Årets besök på Pilane avklarat. För er som inte vet vad det är så är det ett gammalt gravfält på Tjörn där de varje sommar har utställning av skulpturer. Det är vi, andra gäster och en flock får. Fåren tror jag inte bryr sig så mycket, men någon hade skitit på ett konstverk i alla fall. I år får väl utställningen en fyra, där fanns några ganska ointressanta verk, några som grep tag och några riktiga höjdare, som vanligt. Hur som helst är det alltid värt ett besök.

Här http://www.pilane.org/Start kan ni läsa mer om konstnärerna och deras verk. Jag har inte på något sätt försökt fotografera verken som det är tänkt att man skall se dem (tror jag) utan gjort det som fallit mig in.

Jan Järlehed, Minnen. Jaha?

Laura Ford, Bedtime Boy, A&E Monkey och Days og Judgment. Vilka uttryck hon lyckas ta fram!

Tony Craggs, Versus. Jag har gillat hans tidigare verk på Pilane bättre men detta skall ju vara ett mästerverk enligt programmet.

Karl Chilcott Porten.

Xavier Veilhan, Rays. Den här skulle man vilja se i olika ljus och olika tidpunkter på dagen.

Xavier Veilhan, Shark. Blankpolerad reflekterar den marken, himlen och oss betraktare. Coolt!!!

Jacob Dahlgren Self portrait of inner turmoil och Horizontal rectangles and the awareness of perfection. Skall säkert ses på håll och i sin miljö men jag har fotat litet annorlunda.

På resterna av det 400 år gamla kinesiska templet som visades i Pilane 2012 finns erbjudanden att köpa licenser av olika slag, äktenskapslicenser, körkort, doktorsgrader - allt går att köpa på den svarta marknaden i Underjorden. Installation av Torsten Jurell. (Klipp från Pilanes hemsida). Det nämnda templet var grymt att få se.

Jag har alltid gillat Claes Hake, här med Läsvrå med utsikt och Yxan och svärdet.

Det finns alltid konst man inte förstår riktigt, det finns konst som man spontant gillar och också förstås ogillar. Dålig konst enligt mig är konst som inte får mig att reagera, spelar ingen roll hur egentligen. På Pilane finns både och, det roliga är att vi ser och reagerar olika.

/FrodePostat 2014-07-07 11:27 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera