Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

En idé och snabbt iväg.

 

Efter att ha undangjort dagens nödvändigheter (jag har semester) ville jag ut, mest kände jag för att komma ut och fotografera, så vad hitta på? Jo, jag åker till Trollhättan och tittar på Hullsjön med dess naturreservat. Jag har inte varit där förut men följde ett tips från Ebbe. http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=144939 

 

Då var det väl lika bra att tillfredsställa två behov, fota och köra motorcykel. Jag har skaffat en lös insats till en fotoväska som passar perfekt i sidoväskan där jag får ner två hus, tele- och ytterligare några objektiv.

 

När jag närmade mig Trollhättan ser jag en älgko med kalv betande i skogskanten någon hundra meter från vägen och just där finns en rastplats, bara att svänga in. Efter att ha packat upp kamera och objektiv var jag orolig att de skulle hunnit iväg men jag smög närmare inne i skogen och kom inom räckhåll. Tyvärr var väl inte bakgrunden den bästa men några bilder blev det.

 

Vidare upp till Hullsjön på fina småvägar, en dröm för en motorcyklist. Snart hittar jag en parkering och en stig ner till ett fågeltorn. Väl uppe i tornet har jag fin överblick över sjön. Mängder av grågås lyfter och landar igen, gråhägrar gör samma sak, änder och småfåglar håller på med sitt men allt på håll. Efter en stund flyger plötsligt en gråhäger förbi och jag känner mig egentligen redan nöjd men stannar kvar. Jag spanar på några sångare nere i vassen och tittar upp av en tillfällighet. En fiskgjuse med fångst gör några varv över mitt huvud. Litet senare passerar en brun kärrhök men gör en gir när den får syn på mig.

 

Efter en händelserik dryg timme ger jag mig av och tar en liten runda på Hunneberg men där är det stendött, allt kan nog inte hända på samma dag men vilken dag det blev :)

 

 

 

 

 

 

 

 

/FWPostat 2010-08-13 10:17 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Äskhults by i norra Halland.

 Äskhults by är en väl bevarad äldre by som består av fyra gårdar. Den ligger mycket vackert uppe på en ås med fin utsikt. Här har bott folk sedan bronsåldern men dagens byggnader uppfördes på 1700-1800talen.

Runt byn odlas gamla kornsorter och annan gröda och landskapet hålls öppet genom betning. Mycket skog har röjts bort och man försöker återupprätta det gamla odlingslandskapet. Gamla djurraser finns där under högsäsong.

Byn är väl värd ett besök och är det inte för mycket folk får man fort känslan av hur det har varit att bo och leva där.

Här finns all info om byn. http://www.askhultsby.se/

 Först bilder från själva byn.

 

 

 

 

 

Utsikt norrut från byn med fägata mellan åkrarna

 

Vid vägen upp mot byn från parkeringen

 

Linderödssvin, egentligen från skåne

 

Åsbohöns går fritt inne i byn

 

Tuppen

 

Ungdjur på bete

 

Rapsfjärilarna trivs

 

Näckros i sjön nedanför byn

 

/FWPostat 2010-08-08 12:22 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera