Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Hördalen naturreservat, Kungsbacka

Det lilla naturreservatet Hördalen ligger mellan Särö och Vallda i Kungsbacka kommun. Det är en dalgång ner mot en havsvik där eken dominerar, vissa 5-600 år gamla, vissa ganska raka och andra riktigt knotiga. Där finns också ett alkärr. Nu i november när nästan alla löv är avblåsta är det ganska öppet och relativt ljust men det skall bli spännande att göra ett nytt besök till våren, jag kan tänka mig vilket fågelliv där blir då och hur det ser ut. Att gå runt bland de gamla ekarna är fascinerande med tanke på när de slog rot, fantasin skenar iväg. Blir det någon dag med nysnö i vinter kommer det mer bilder och givetvis till våren.

Att jag hittade hit är tack vare Anette Seldén http://www.seldenphoto.se/ och hennes nysläppta bok om Kungsbackas naturreservat och även min vän Günther Dippe http://gdfoto.se/ som ville ha mig med dit en gång men då kunde jag inte.

http://www.lansstyrelsen.se/halland/Sv/djur-och-natur/skyddad-natur/naturreservat/kungsbacka/Pages/hordalen.aspx

Naturens lekplats

Fortfarande gröna ormbunkar skymtar genom grenar och kvistar

Den gamla grenen har gått av för länge sedan

Utväxt vid roten på en av de gamla ekarna

Den här gav upp för länge sedan

Några löv kämpar sig envist kvar

Det var väl inget mer denna gång.  /FrodePostat 2012-11-17 15:27 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera