Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Påsk i Venedig

Mitt bestående minne av påsken i Venedig är...

Selfiepinnar!!!

På många broar och San Marcotorget såldes det selfiepinnar för glatta livet och affärerna måste ha gått lysande. Överallt var det människor som fotade sig själva med dylik anordning. De fotografiska vanorna har ändrats (ingen nyhet), numera är alla verkligen fotografer men att man är så förtjust i att fota sig själva??? Ja ja, det är säkert kul.

Även de som fotograferar annat än sig själva ser numera annorlunda ut. Det finns onekligen en stor glädje i att fotografera.

Följande är min egen favorit :)

Ytterligare en favoritbubblare

Fotografera ÄR roligt.  /Frode

Inlagt 2015-04-07 20:39 | Läst 5881 ggr. | Permalink
Många bilder blire...å så upp på Fejan snabbt som attan. Mys i Venedig, typ ;-)
Fina bilder, Frode. Du får starta en ny grupp här på FS; Kanalfoto. Gatufoto kan knappast funka i Venedig.
Allt gott
Arne
Svar från frwe 2015-04-07 22:02
Någon gatufotograf blir jag inte men kanske kanalfotograf ja, får väl se med den saken. En kul och välsmakande helg var det :) Tack för din kommentar Arne. /Frode
Vilken härlig kollektion med bilder ! Min favorit blev direkt paret på bron (femte bilden) men sedan kom den ena sköna bilden efter den andra. Själv mötte jag ett gäng stingrockor under påskhelgen, de ville också gärna vara med på bild :-)
Hälsningar Lena
Svar från frwe 2015-04-07 22:03
Tror du tog spänningsvinsten där Lena :) Det var kul att se Venedig men nu är det gjort, typ... Tack för uppmärksamheten :) /Frode
Och jag som inte sett en endaste pinne i verkliga livet...selfiepinne alltså... :)
trevlig samling bilder!
Svar från frwe 2015-04-07 22:04
Åk till Venedig Lena, där kryllar det av dem :) Tack för din kommentar. /Frode
Hmmm måste nog skaffa en sådan där pinne ;-)
Svar från frwe 2015-04-07 22:39
Jag blev erbjuden att köpa många gånger men jag förstod inte hur jag skulle montera systemkamera med 70-200 så jag avstod. En annan sida av saken är ju att jag inte tycker jag är tillräckligt vacker att fotografera hela tiden. /Frode
Så bra du fångat alla dessa fotografer, riktigt skoj att titta på:) Hälsn Anne
Svar från frwe 2015-04-08 10:00
Tack för din kommentar Anne. Jag hade roligt och de hade roligt. /Frode
Helt hysteriskt fotande. Kul bildserie, min favorit blev den med alla japanerna i den vita taxibåten, alla fotande åt olika håll samtidigt, ingen tycks titta på den fantastiska miljön annat än genom sin kamera.
Svar från frwe 2015-04-08 10:01
Tack Ragnar. Det var flera sådana tillfällen, jag fick också känslan av att många var mera upptagna av sina apparater än omgivningen. Å andra sidan kan man ju njuta av omgivningen när man kommer hem då :) /Frode
Tragikomiskt, Frode.

Tänk att det gått så långt att man inte längre kan fråga en medmänniska om dom kan knäppa bilden åt en...

Mvh Lennart
Svar från frwe 2015-04-08 11:18
Så är det i selfiepinnens tidevarv. Det skall nämnas att både jag och Gustav fick fotouppdrag men det mesta sköter man alltså själv och det är klart, med den mängden bilder det blir så orkar man väl inte fråga andra hela tiden heller. Jag hade roligt i alla fall, 70-200 var perfekt :) /Frode
Bra bilder, Frode! Men jag fattar inte varför folk resa till Venedig för att plåta sig själva! Selfiepinnen borde egentligen kallas för narcissism-pinne :-)
Svar från frwe 2015-04-09 10:11
Tack Wolfgang. Nya tider där det hela tiden gäller att bekräftas??? Sen kan man ju undra hur folk kan resa till Venedig och plåta andra??? Nja, jag tittade på annat också :) /Frode
Har också sett det fenomenet på alla de platser jag besökt det senaste året, hur dessa pinnar har ökat stort. Har också funderat på det där med att man absolut måste vara med på bild själv, har antagit att folk har dåligt minne och inte vet var de varit så då måste det dokumenteras och bevisas. ;) har man ingen bild på sig själv framför en sevärdhet då har man inte varit där.
Svar från frwe 2015-04-14 21:30
Så är det förstås Margareta. Ett minne för livet sägs det ju :) Tack för titten och kommentar :) /Frode
Haha ja människan ser verkligen lustig ut när man får en lång serie med mobilfotograferande människor och med dessa selfie pinnar också.

Undrar hur vi kommer se på den här perioden om 20 år? Med ett fniss kanske?

Kul reportage!

//Tommy
Svar från frwe 2015-04-20 12:57
Man kan med viss bävan undra vad nästa grej blir??? /Frode
Hahaha
hur många av alla dessa människor som fotar selfie bilder visar upp bilderna för andra.
-"Vill ni se bilderna från Venedig??"
-"Jaa"
-"Här är jag på torget, här är jag med duvorna...ja duvorna var där men mitt ansikte fyllde ut hela rutan, och titta vilken utsikt det var här...ja alltså bakom mitt huvud alltså. "

=)
Svar från frwe 2015-07-16 08:52
Tack för din kommentar Johanna :) Det roligaste tycker jag är att de står med ryggen mot sevärdheterna?!?!??! /Frode



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?