Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Naturfotograf fotar sport.

I går kväll fick jag uppleva en ny typ av fotografering. Tidigare har jag fuskat litet med knattefotboll men detta var första gången jag provade under litet tuffare förhållanden och där det dessutom gick förvånansvärt snabbt. Vi pratar vindsurfing.

Det blåste någonstans mellan tio och femton sekundmeter, det rev och slet både i mig och i utrustningen. Jag körde med 300mm på stativ och 180mm på frihand, hela tiden orolig att stativet med dyrgriparna skulle välta men det gick bra. Luften var full av salt så jag vågade inte vända kameran mot vinden, att försöka få frontlinsen ren från saltgegga är inte lätt ute i fält.

Bröderna Mattias och Andreas stod för surfandet, båda har surfat länge och dessutom rest långt för att leta nya utmaningar inom sin sport. Jag blev grymt imponerad av deras fart och mod, hur de tacklar vågorna (även om de var litet missnöjda med vågornas storlek denna kväll), hur de ramlar och tar sig upp igen på brädan genom att låta seglet lyfta dem upp.

För mig var det lika roligt att bara titta på dem som att fotografera. Här följer ett axplock av bilder från min första (det blir flera) vindsurfsession.

Platsen är Hönö i Göteborgs skärgård.

/FW

Inlagt 2011-05-26 17:08 | Läst 4089 ggr. | Permalink
Hej
Först CH med Gais och nu Frode med Windsurfing - bifotosport! J-gt bra bilder måste jag säga, ser proffsigt ut!
Sjöberg
Svar från frwe 2011-05-26 20:50
Biofoto goes sports :) Det är väldigt kul att testa annat också. Tack för de uppmuntrande tillropen. /FW
Ser riktigt bra ut. Nästan naturfotografi också ;-)
Svar från frwe 2011-05-26 20:51
Jovisst, de är väldigt nära naturens krafter och har inte kul utan att det ryter till. Tack för din kommentar Arne. /FW
Natur eller sport - skitsnygga bilder hur som helst! Särskilt de fyra översta, härlig action och fint ljus. Hanteringsmässigt kanske det finns vissa likheter med att fota sjöfågel?
Svar från frwe 2011-05-26 20:53
Att fota fågel och snabba sporter är nog nära besläktat ja, så viss övning fanns väl :) Tack för din kommentar Björn. Din sport handlar ju också väldigt mycket om naturupplevelser. /FW
Riktig akrobatik, man skulle inte tro att det var möjligt om man inte sett det.
Svar från frwe 2011-05-26 20:54
Tack Ernst Göran. Det är faktiskt första gången jag är så nära någon som verkligen behärskar den hårda vinden och njuter av det :) /FW
Snyggt! Man blir ju riktigt sugen. På både att fota och surfa.
Svar från frwe 2011-05-26 21:26
Tack Gregor. Jag tror jag håller mig på land just vad gäller vindsurfning. Min rygg skulle aldrig tillåta det där men att bära tunga objektiv går tydligen bra ;o) Säg till så kan du surfa så fotar jag. /FW



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver