Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Hus i Rumänien

Att åka runt ute på landsbygden i Rumänien ger perspektiv på tillvaron, på hur vi lever här och hur det är i andra länder inte så långt bort. Det första som slår en är hur fallfärdigt mycket ser ut. Det lappas och lagas, litet här och litet där, man får ta det nödvändigaste. Mitt i allt detta hittar man otroligt fina och välvårdade hus sida vid sida med ruckel. Ändå åker jag runt med någon slags värme inombords när jag ser det. Här tar vi allt för så självklart, rent, snyggt och prydligt men det är inte så många år sedan som vi hade en liknande situation här. Jag tror att den inre värmen kommer från, inte medlidande men vördnad.

I städerna ser det ut ungefär som i alla andra städer men det kändes ganska ointressant och vi åkte bara igenom städer, vi vistades inte i dem. Detta var en resa där naturen skulle vara målet men det har jag skrivit om i andra inlägg.

Ett tak en tidig morgon

Förmodligen ett numera sommarhus i de transylvanska bergen, lägg märke till totempålen till vänster om porten :)

Gamla uthus, våren är på gång.

Gammalt och nytt

Husvagn

Här slinker med en gammal befäst kyrka också, med stork.

En ladugård högt upp i de transylvanska bergen, längre upp nysnö.

En typisk by

Röjer på tomten.

Och det var allt för denna gång.  /Frode

Inlagt 2013-05-05 22:16 | Läst 3960 ggr. | Permalink
Det är inte minst därför det är så givande, och ibland viktigt, med resor: man får se hur människor i andra kulturer har det och blir påmind om det man annars aldrig reflekterar över eftersom man är hemmablind. Man påminns om vår höga levnadsstandard, men också om att vi gärna mäter livskvalitet i materiella resurser. Rumänien verkar vara ett intressant land att resa i. Nån gång kanske jag tar mig dit =)
Svar från frwe 2013-05-06 08:41
Där finns nog en och anna klättervägg också :) Tack för kommentar Björn. /Frode
Spännande miljöer och mycket fint fångat!
Ha det gott!
ewa
Svar från frwe 2013-05-06 17:36
Tack Ewa, vad roligt att du har läst och tittat :) /Frode
Jättefina bilder! Verkar också ha varit en intressant resa!
Svar från frwe 2013-05-06 21:50
Att resa är nog alltid intressant på ett eller annat sätt. Tack för din kommentar Sabina. /Frode
Satt på Finlandsbåten och läste det här inlägget men nätet ombord dög inte till så mycket mer än snabba tittar så nu hemma igen har jag letat rätt på inlägget igen och fått beundra dina bilder igen.
Spännande bilder på ovanliga hus. Kul med storken på taket, exakt som jag föreställer mig att en stork ska bo.;)
Svar från frwe 2013-05-08 08:53
Kul att du ville gå tillbaka och kika :) Just så bor storkarna, överallt uppe på tak, elstolpar mm. Tack för din kommentar Margareta. /Frode



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?