Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Äntligen dags för hjortarna.

Sedan ett år har jag väntat på tillfälle att åka ner till Danmark och Dyrehavsbakken strax norr om Köpenhamn för att fotografera hjortarna som går där i den stora slottsparken. I huvudet hade jag bilden av den ståtliga kronhjorten, brölande i morgondimman under en vacker ek. Jag gick nästan i mål. Vädret var det bästa med härliga dimslöjor och på vägen ut i parken vid sextiden på morgonen kunde vi höra tjurarna från flera olika håll. Vi spejade i mörkret och dimman och plötsligt kunde vi urskilja de första hjortarna. Vi följde ljudet längre in i parken och plötsligt hade vi en mycket ståtlig tjur som stod och vrålade ut sin lust mitt i flocken av hindar. Vi smög ett tag och fick snart tillfälle att börja fota. Det var fortfarande ganska skumt och inne bland de stora maffiga ekarna var det ett bra tag till ljuset skulle hitta ner.

I parken går kronhjort, dovhjort och sikahjort. Vi såg mest kronhjortar i olika grupper men även dovhjortarna sprang förbi på litet längre håll. Om vi såg några sikahjortar skall jag låta vara osagt.

Litet senare började joggare, cyklister och andra fotografer dyka upp och ljuset blev snart för vasst för att vara intressant. Efter några timmar tog vi oss tillbaka till bilen för några välbehövliga mackor och kaffe. En tur som verkligen triggar till återbesök, varför inte om  några veckor när höstfärgerna satt fart :)

Mina turvänner var

http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=166809

http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=9862

http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=171486

/Frode

Inlagt 2013-09-15 13:11 | Läst 3406 ggr. | Permalink
Ser fint ut, Frode. Miljön känns väldigt fotogenisk. Fina bilder.
Svar från frwe 2013-09-15 15:44
Tack Arne. Den vita hinden vid den maffiga eken gillar jag själv väldigt mycket. /Frode
Andra bilden sticker ut lite extra. Mycket snyggt.
Sten
Svar från frwe 2013-09-15 20:08
Tack så mycket Sten. Kul att du ville läsa, titta och kommentera. /Frode
Underbara bilder! Hjortar är så vackra!
Ha en fin kväll!
Svar från frwe 2013-09-15 20:49
Tack för de fina orden Heléne. /Frode
Tack för tipset, har sommarstuga inte långt därifrån så det får bli en tur någon gång, Fina bilder som vanligt
Svar från frwe 2013-09-16 09:28
Tack Peter. Det är lättillgängligt och håller man till i närheten är det ju perfekt, då kan man åka dit när förutsättningarna är de rätta. /Frode
Häftigt ! Det ser knappt skandinaviskt ut. De riktigt dimmiga bilderna är nog se som imponerar mest. Intressant att se hur olika bilder ni visar från samma tur.
Hälsningar Lena
Svar från frwe 2013-09-16 09:29
Tack så mycket Lena. Jag har tänkt på det många gånger att även om man står bredvid varandra så kan bilderna bli ganska olika och det är väl tur det :) /Frode



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver