Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Bulgarien februari 2014

Har precis kommit hem från en mycket spännande resa till Bulgarien och Grekland. I Bulgarien var det primära målet att få se guldschakal. Tre dagar i gömsle stod till vårt förfogande. I närheten av den lilla staden Topolovgrad i sydöstra Bulgarien där vi bodde på hotell finns de båda gömslena. Jag hade hoppats på snö och vinter men det var alldeles för varmt, upp till 15 grader mitt på dagen så någon snö såg vi inte. Tyvärr skulle det också bli värre att få fram schakalen till åteln men det funkade hyfsat bra ändå. Första dagen visade den sig halv åtta på morgonen några sekunder för att sedan komma tillbaka mitt på dagen i solskenet. Tredje dagen i gömslet kom det två schakaler på besök tidig morgon. I övrigt blev det litet fåglar och en räv som också var morgonpigg. Om Grekland och de krushuvade pelikanerna skriver jag senare.

Rödräv tidig morgon.

En minervauggla kikar på mig från sin skorsten

Solen på väg ner vid gömslet

/Frode

Inlagt 2014-02-25 09:18 | Läst 3825 ggr. | Permalink
Jättefina bilder, bild 5 och 6 på schakalen gillar jag specieelt för deras färgskala plus att jag gillar att mina ögon möter schakalens ögon. Ugglan har jag redan kommenterat. Vilken fantastisk resa det låter som, fick ni äta och sova bra oxå?
Svar från frwe 2014-02-25 13:19
Tack för din kommentar Annelie. Bra hotell men enkla, inget problem för mig. Maten i de här områdena är enkel men god men jag började tröttna efter en vecka. Hela resan var köpt an neophron tours så allt var fixat när vi kom till Sofia. http://www.neophron.com/

Bilderna 5 och 6 är på rödräv men det är kanske inte så lätt att se skillnad då färgen är ganska lika :) /Frode
Annelie Worgard 2014-02-25 18:43
Nä det var det inte...o då bägge är utländska hade jag inte vågat gissa heller :)
Härliga bilder! Jag gillar särkilt bild fem, som är så vackert komponerad med trädet i oskärpa i bakgrunden och ett mycket fint ljus. Sedan är ugglan underbar också, vilken spjuver!
Hälsningar
Bjarne
Svar från frwe 2014-02-25 18:35
Räven var mycket välkommen i det dåliga men ändå litet fina ljuset tidig morgon. Tack för din kommentar Bjarne. /Frode
Hej Frode
Guldschakal var något nytt för mej. Ett vackert djur men även Mickel blev fin i denna miljö. Den där ugglan är helt suverän, vilket jag nog sagt även i något annat forum.
Hälsningar Lena
Svar från frwe 2014-02-25 18:36
Jag visste inte heller om den hör schakalen förrän jag var där i våras och idén att eventuellt kunna se óch fota den kom upp. Jodå, du har kommenterat den lilla ugglan :) Tack så mycket Lena. /Frode
Ugglan fastnade jag för direkt
Härlig bild!
De andra är fina också
Verkar ha varit en bra resa
Svar från frwe 2014-02-25 20:13
Jotack Bengt, det var mycket bra :) Tack för din kommentar. /Frode
Minervabilden är strålande!
- hawk
Svar från frwe 2014-02-25 23:00
Tack Håkan :)
Första bilden på rödräven (färgen runt ögonen o trädet bakom harmonierar fint) och minervaugglan (oemotståndlig!) blir mina favoriter här.
/Gunnar
Svar från frwe 2014-03-01 12:32
Tack för fin kommentar Gunnar :) /Frode



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?