Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Finns det norrmän i Norge?

Har precis kommit hem efter en vecka i Norge. Huvudsyftet med resan var att besöka min mor som bor i Bergen och hon är ju norsk :) I övrigt verkar det tunt med norrmän, vårt första övernattningsställe var Fagerheim på Hardangervidda och vi blev mottagna av en svensk tjej. Jag som är född i Norge vill ju gärna prata norska efter alla år i Sverige men var man än är så är det andra nationaliteter som tar emot dig och tittar man på registreringsskyltarna på bilar så är det en rik flora. Jodå, jag fattar, jag rör mig bland turister men faktum är att väldigt många i Norge inom servicenäringen är utlänningar, eller som en svensk kille som jobbade i ett hamburgerkök på Geilo sa, service är inte norrmännens grej. Hur det än är med den saken så är det ett fantastiskt land att turista i om man inte har något emot kyla och regn.

Vår första anhalt var alltså Fagerheim på Hardangervidda. Mesta för att övernatta men en liten tur inåt vidda skulle ju också hinnas med. Snön har legat kvar ovanligt länge i år vilket har skapat en del problem, man har t ex inte kunnat släppa ut boskapen på sina beten lika tidigt som man brukar så nu förbrukas en del av nästa års vinterranson redan. Även vi vandrare kan få problem med snön, vi skulle ta en kort tur på ca 4 timmar runt en sjö men turen blev längre än så pga av att vi fick runda snöfläckar (stora) som var för osäkra att korsa. Rinner det vatten under snön kan det vara direkt farligt att korsa dem och det gör det på oftast.

Här några bilder från Hardangevidda i regn.

Fagerheim i solnedgången och det var det sista vi såg av solen. (Vi anade den några gånger till).

Det känns bra att fortfarande kunna dricka vattnet

Kommande inlägg blir om Ulriken, ett av de sju fjällen som omger Bergenm, en av Folgefonnas glaciärfronter och trängseln vid Predikstolen.

/Frode, norrman, typ, men ändå inte.

Inlagt 2015-07-26 21:20 | Läst 3253 ggr. | Permalink
Bra skrivet Frode med fina bilder. Alltid kul o följa dig
Med vänlig hälsning, Christian
Svar från frwe 2015-07-26 22:54
Tack det samma Christian :) /Frode
Hej Frode,

härligt att se dina fina bilder från Hardangervidda! Ser fram emot fortsättningen!

//Curt
Svar från frwe 2015-07-26 22:54
Tack så mycket Curt :) /Frode



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver