Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Skulpturer i Pilane 2015

Nu blir det ett måste att se Pilane varje år, eller egentligen har det väl varit det några år. Miljön är en sak, det gamla kulturlandskapet ute i kustbandet och att det är ett gammalt gravfält, en annan sak är förstås skulpturerna som gör sig så enormt bra där, en del bättre, en del sådär (tycker jag) och alltid något riktigt bra.

I år var det smala huset, ett hus i "naturlig storlek", man kan gå in i det men det är bara 1,3 meter brett men inredning finns, en smal toa, en smal spis, smala möbler mm mm. Man blir lycklig och känner sig inte så litet som ett barn. Erwin Wurm från Österrike har gjort det.

Maria Miesenbergers figurer har jag sett förut, nu är det fem stycken som kryper och hoppar runt i terrängen och längst upp med strålande utsikt över kusten och havet sitter en högt upp, beredd att hoppa ner eller försöker bara hålla balansen.

Stora, tunga saker är ofta fascinerande, tänker på Cleas Hake, som har ställt ut där flera gånger. Denna gången är det fransmannen Bernar Venet med Angles.

Tony Cragg har kvar samma verk som förra året och det finns mer men för mig räcker det såhär.

/Frode

Inlagt 2015-08-02 21:57 | Läst 5966 ggr. | Permalink
Det var mysigt få se dessa bilder för jag är en av dem som gillar denna sorts konstverk.
Du måste komma ner till Wanås Slott om du gillar konstverk av detta slag för där är i år
konstnärer från Afrika som ställt ut i Slottsparken.
Glad jag fick vara med dig här en stund.
Gun-Inger
Svar från frwe 2015-08-02 23:47
Tack för din kommentar Gun-Inger. Inget besök inplanerat år det hållet men jag skall hålla det i minnet, alltid kul att ha mål. /Frode
Vilken intressant plats och spännande konstverk, blev nyfiken googlade för att se var det var.
Sjätte bilden var kreativt tagen.
Ser ut att vara en vacker plats också förutom alla spännande konstverk.
Svar från frwe 2015-08-03 11:18
För oss som inte bor så långt bort är det ett givet besök varje sommar. Den sjätte bilden var bara att ta men det krävdes teleobjektiv vilket jag som tur var hade med mig, resten bjöd de tre besökarna på :) /Frode



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?