Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

När kroppen inte längre orkar.

2009-09-18

Efter jobbet idag gick jag ner till dammen för att se om det var något liv i sländorna. Till min glädje såg jag flicksländor, röda och svarta sländor och även de stora mosaiksländorna. Kanske inte så konstigt, det var säkert 17-18 grader varmt och sol.

Efter ett tag hörde jag vingar som slog inne i vassen, ljudet försvann men kom tillbaka. Där inne i mörkret var det två mosaiksländor som kämpade för sina liv. De låg halvt nere i vattnet och försökte förtvivlat ta sig upp på en gren eller något annat för att komma undan vattnet. Kraften att hålla sig kvar när de väl kommit upp fanns inte så de ramlade ner igen. Till synes en hopplös kamp. Jag kunde inte annat än att titta på, funderade ett tag på om jag skulle hjälpa dem upp på något sätt men vad hade det hjälpt? Situationen hade snart varit den samma, deras tid var helt enkelt slut.

Kameran fanns med så jag kunde inte låta bli... Bilderna är inga mästerverk men det var verkligen inte lätt inne i mörkret och blänket.

 


 

 

 

 

 

 

Det kändes skönt att det fanns några kvar som visade full kraft.

 

 

 

/Frode

 

Inlagt 2009-09-18 22:57 | Läst 4370 ggr. | Permalink
Aha, "bombplanen" är mosaiksländor, tack jag har undrat över dom.

Jo livet är grymt, men att hjälpa dom hade väl bara varit att förlänga deras lidande...
Och 4:e bilden är riktigt bra, hänger krampaktigt med sina sista krafter, och man vet att nästa gång den ramlar, är sista gången.

Kul att du börjat blogga Frode :-)
Måste säga att du är för blygsam vad det gäller bilderna, jag tycker de är mycket bra. Tillsammans med berättelsen är de rena mästerverk.
nämen hejsan frode...skulle just kommentera inlägget när jag tyckte namnet var mig bekant...översta bilden tyckte jag spontant om, sådär wow du vet...fint ljus och färger, rörelsen i både vattnet och vingen samtidigt uttrycker en fin naturlig energi, att det är just en kamp kanske inte frmagår med det gör nog inget ör bilden är bra som den är, ha dé silja
Väldigt trevliga bilder Frode, trots att man känner medlidande med insekterna.
Texten ger en fin känsla av upplevelsen vid dammen, och jag tycker att bilderna är bra.
Vi har nog rent allmänt sett blivit väldigt kräsna vad avser den tekniska kvaliteten, allting ska analyseras i minsta beståndsdel.
Jag ser inget fel i dessa bilder, bara ett fint sammanhängande budskap tillsammans med texten.
Väldigt trevligt att du delar med dig av dessa upplevelser, själv renoverar jag ett badrum, och har missat en hel del av insekternas höst.
Därför är det extra uppskattat att få avnjuta några fina inlägg.
Tack så länge.
/Tobias



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?