Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Utmanad igen... Landskap med kort skärpedjup

Nu fick jag av Bente Liebmann en ny utmaning och det var landskap med kort skärpedjup. Jag fick gå ner i källaren och stöka runt ett tag men hittade några som kanske kvalar in.

Oftast blir det stort skärpedjup med vidvinkel och det är ju ganska traditionellt så varför inte? Valet förr på en bild från Bohus Malmö tagen för några år sedan. Tycker själv att den representerar den bohusländska själen ganska bra.

Utmaningen går vidare till min gode vän Günther Dippe

http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=83037

 

/Frode

Inlagt 2010-02-08 20:18 | Läst 2920 ggr. | Permalink
Ett perfekt svar på utmaningen! En sådan här bild ger en lite annan innebörd till ordet "landskapsfoto". Jag blir riktigt inspirerad!
Svar från frwe 2010-02-09 08:21
Tack för din kommentar Ernst Göran. Att kunna vara en källa till inspiration känns hur bra som helst :) Du har din egen västkust långt där borta men den kanske inte ser ut så här? /FW
Man kan nog hitta de mest skiftande landskapstyper längs vår västkust. Just på min ö är det mest klippiga och branta stränder och tidvattenzoner. Om jag reste runt lite mer skulle jag förstås se mycket mer, men för närvarande är jag mest inriktad på att lära mig upptäcka platsen där jag bor och se på den med fotografögon. Få se om också jag kan upptäcka nya scenerier med hjälp av kort skärpedjup. Jag funderar också på vilken brännvidd som är bäst för detta, får väl pröva mig fram.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?