Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Hornborgasjön 2010-04-17

 Ett gäng Biofotingar åkte till Hornborgasjön för att på plats bli guidade och fota fåglar så klart. Kl 07:00 träffades vi vid Naturrummet på östsidan av sjön där vi möttes av Kent-Ove Hvass.

Dagen började med att krypa in i tre olika gömslen på Fågeludden. Det kacklar och piper och skriker överallt, doppingar, gäss, dykänder, svanar, skrattmåsar, en äggstjälande korp mm mm, fåglar överallt. I gömslena kommer man nära inpå, det som kan vara en nackdel ur fotosynpunkt är att man kommer upp kanske 1,5m från vattenytan så det blir litet tråkigt perspektiv men upplevelsen är ändå intensiv.

Efter fika åkte vi ner till sydspetsen av Hornborgasjön där tranorna håller till. Nu var det ”bara” kvar ca 3000 tranor men det var gott och väl tillräckligt för att kunna fotografera, att försöka fånga tranorna i flykten är en utmaning men det fungerade ganska bra.

Efter någon timma var det dags att bryta upp och vi åkte hemåt fyllda av dagens upplevelser och med fulla minneskort.

Här http://www.frodewendelbo.fotosidan.se/viewpf.htm?pfID=277059 finns bilder från dagen.

/FW

Inlagt 2010-04-18 10:45 | Läst 4252 ggr. | Permalink
Hej Frode..tittade in på den sidan du länkade till..du tar fantastiskt fina fågelbilder..charmiga och så underbart levande..fastnade speciellt för "körledaren och "i formation"..trevlig söndag//mats
Svar från frwe 2010-04-18 16:35
Det var vänliga ord Mats :) Lyckas jag med det du säger så är det en framgång. Tack skall du ha. /FW
Bilden med de flygande tranorna var faktiskt en riktig fempoängare! Ser att sångsvan finns där också, men det är väl inget att förvåna sig över. Jag minns när sångsvanen var en ren sällsynthet. Så började den massuppträda. Märkligt!

En nyfiken fråga: hörde/såg ni enkelbeckasin?
Svar från frwe 2010-04-18 19:32
Tack för uppmärksamnheten Ernst Göran. Sångsvanar är det gott om och många av dem är väl också på väg norrut. Ingen enkelbeckasin men mitt i kackafonin hade det nog varit svårt att höra den med sitt karaktäristiska flyktläte. /FW



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?