Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Rovfåglar i skåne

Gömslet i skåne var bokat sedan länge och vännerna Tommy Eliasson och Tony Ahlström var inte sena att fylla upp de lediga platserna. När det närmade sig steg förväntningarna, det skulle bli runt 0-strecket och sol. Vi installerade oss vid 7-tiden på fredagskvällen, delade på några skvättar whisky, litet öl, gôtt tjôt och kröp ner i sovsäckarna. Vi vaknade till vid halv åtta när vi hörde de första skriken. De första timmarna blev ganska lugna, några få vråkar som var framme och tittade men ville inte sätta sig. Några glador svävade förbi men inte heller de ville stanna upp. Temperaturen steg när vi upptäckte en havsörn som satte sig i toppen på ett träd långt bort. Där satt den en stund när det plötsligt dök upp en till med de tog norrut och vi såg inte röken av dem efter det.

Vi elvasnåret small det plötsligt till, 5-6 vråkar dök upp och hoppade ner framför oss och lät sig väl smaka av slaktavfall och ett par grislår. Vi fotade för glatta livet och de var helt oberörda av smattrandet bara några meter bort. En timme senare var allt plötsligt lugnt igen och vi kunde pusta ut. Sent på eftermiddagen var de lika plötsligt tillbaka, åt och kivades ända till ljuset tog slut. Ett par timmar till i gömslet för att vara säkra på att vi inte skulle skrämma dem medan vi packade och gjorde i ordning. Vid 6-tiden var vi klara för hemresa och nästa hyresgäster kom precis när vi lämnade. Hoppas de får en lika fin söndag som vår lördag hade varit.

Här finns bilder.

Här var vi.

/Frode

Inlagt 2012-01-15 12:47 | Läst 8552 ggr. | Permalink(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX