Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Stealth

Hörde talas om att storlom skulle finnas i en sjö nära hemmet. Efter middagen togs alltså kvällspromenaden till nämnda sjö med hopp om att få se den. Vi bjöds på en show som var värd promenaden många gånger om. Vi såg den nästan direkt, tyvärr på ganska stort avstånd men med litet försiktighet kunde vi ta oss närmare där vi fick se den tvätta sig väldigt omsorgsfullt. Ett beteende jag inte har sett förut var att den såg ut att vilja flyga iväg men den flög precis ovanför vattenytan med en massa skvätt som följd och den lyfte aldrig utan landade och fortsatte skvättandet och putsandet. Jag tyckte den några gånger såg ut som en stealthbåt. Till slut lugnade den ner sig och simmade sakta in i motljuset där myggor och knott reflekterades i solen över vattenytan.

Några gråtrutar och fiskmåsar kämpde om de bästa platserna på några stenar som sticker upp över vattnet. Efter ett antal knott och myggbett var jag nöjd och vi vandrade hemåt igen, jag mycket nöjd med resultatet. Det blir fler besök...

/Frode

Inlagt 2012-06-04 22:36 | Läst 3151 ggr. | Permalink
Godmorgon Frode.
Härliga bilder på storlomen.
Dom två första bilderna ser det ut som den missbedömt landningen.
Gillar bilden där den sprätter vatten om kring sig.

Ha en bra dag.

// Tommy
Svar från frwe 2012-06-05 08:45
Tack för din fina kommentar Tommy. Det var en härlig upplevelse :) /Frode



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?