Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Ingen örn...

Då var årets besök på Runde avklarat. Mycket fågel att fotografera, det är ett mycket bra lunneår medan andra arter har problem. Allt beror på vilken fisk och sorts föda som finns att tillgå. Ett havsörnspar häckar för tredje året i följd, två ungar blev det i år. Det var 80 år sedan sist enligt Johan som kör båtturer runt ön.

I år koncentrerade jag mig på flygande lunnefågel men det blev förstås en del annat också. Att få två korpar på bild lyckades jag med tack vare att jag tog en tur upp på fågelberget mitt på dagen. Då är det relativt få lunnefåglar i farten men från 9 på kvällen och fram till efter midnatt är det full fart.

De kommer som projektiler alldeles ovanför huvudet och andra landar nästan framför fötterna på dig. Det gäller att försöka förutse vilka som skall landa så det blir möjligt att få med det på bild. Rätt som det är när man fokuser på en fågel kommer det en annan och landar en meter eller två framför dig. Roligt och givande att fota.

Storlabben är ständigt närvarande på myren nedanför toppen och även om jag inte fick något vettigt att visa på havsörnen såg jag dem flera gånger.

Jag hade räknat med tre kvällar/nätter på Runde men åkte efter två då det skulle komma in oväder.

Här finns en del bilder.
http://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=333168

/Frode

Inlagt 2012-07-01 20:53 | Läst 3069 ggr. | Permalink
Ååh, det måste jag kolla in! Korparna såg jag inte alls när vi var där men väl alla andra fåglar. En härlig upplevelse var det. Ha det fint!
//Ewa
Svar från frwe 2012-07-02 11:42
Tack för din fina kommentar Ewa. Korparna fick jag se tack vare att jag gick upp en sväng mitt på dagen, då såg jag också en av havsörnarna. /Frode
Så fina bilder Frode. På Torsdag åker jag till Lovund Norge för att fota lunnefåglar. Ser att du skrivit att man inte behöver så långt tele då de inte är rädda av sig och man kommer rätt nära. Tar givetvis med mig de objektiv jag har men det känns lite som om Canon 70-200/2,8 L IS USM med en 1,4 konverter kan räcka eller Canon 400mm/5,6 vad tror du ?

Mvh
Maria
Svar från frwe 2012-07-02 11:40
Tack för din kommentar Maria. Lovund ser väldigt spännande ut och har tydligen en mycket större koloni lunnefågel än Runde. Området du skal till är fantastiskt vackert. Nu vet inte jag hur fåglarna är just där men på Runde är de väldigt oskygga. Någon av bilderna är tom tagna med 35mm. På Island var de litet mer skygga och lät mig aldrig komma närmre än 7-8m. 70-200 är perfekt men jag skulle nog ta med 400 också om det dyker upp något annat, havsörn finns det ganska gott om där uppe har jag hört.

Skall du ge dig på flygande fågel är det snabb och säker AF som gäller, jag fick de bästa bilderna med ett 105mm med 1,4 konverter.

Lycka till och jag ser fram emot bilder :) /Frode



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver