Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Promenad präglad av is

Vaknade alldeles för sent i morse, tittade ut och konstaterade att allt var inbäddat i en fantastisk dimma och med minusgrader så var det fin rimfrost överallt. Efter frukost och packning av fika och kamera hade solen tyvärr brutit igenom.

Att gå stigen utmed havet i Särö västerskog kan vara en vådlig färd. Efter morgonens dimma, fukt och minusgrader var allt belagt med en hinna av is. Största försiktighet var nödvändigt för att inte ramla. Jag höll upp kamera hela tiden för att den inte skulle få ta smällen om det sket sig. Det gick bra och efter en härlig mugg varm choklad och en clementin gick jag loss på de fina isflaken som hade blåst in i en vik och travat sig delvis på varandra. Isen har förmodligen smält och frusit igen och bildat fantastiska små konstverk. Att krypa på knäna med kameran och försöka fånga det hela med den nedåtgående solen som bakgrund skulle jag kunnat ägna hur mycket tid som helst åt. Egentligen ville jag haft kvar dimman där ute men detta fick duga i brist på dimma.

That's all for now folks.  /Frode

Inlagt 2012-12-27 17:55 | Läst 3214 ggr. | Permalink
Fantastiska konstverk du hittade
Marianne
Svar från frwe 2012-12-27 20:00
Tack för din kommentar Marianne. Is är ett fantastiskt material :) /Frode
Vilket underbart ljus du fångat i dom vackra is-skulpturerna!
Så fint fotat!
Ha en härlig kväll!
Svar från frwe 2012-12-27 20:00
Tack Heléne :) När allt är serverat är det bara att köra på. /Frode
Hallelå Frode
Läckra bilder där jag gillar den näst sista lite extra
:=))

MVH Roger
Svar från frwe 2012-12-27 21:15
Kul att du gillar bilderna och just den näst sista litet extra, det är väl den som är en egen favorit också. Tack för din kommentar Roger. /Frode
Jättefint fångat med det vackra ljuset!
Trevlig helg!
ewa
Svar från frwe 2012-12-28 11:38
Tack Ewa. Med kajak kan jag tänka mig att man skulle hitta mycket sådant här, om man nu vågar sig ut på vintern. Önskar dig det samma och ett gott nytt år :) /Frode
Hallåj Frode!

Jag borde förstått för länge sedan att Du har en blogg, men allt tar tid för mig. Jag är otroligt törgfattad, men så har jag väldigt små händer också. Skämt å sido, jag hittade hit tack vare att Du skriv i min blogg, vilket jag blev oerhört glad över. *Då tänkte jag, måste kolla om Frode bloggar. Så glad jag blev när jag upptäckte det.
Vilka fantastiska isbilder Du har tagit. Ljuset är helt magiskt, hjärligt mustiga färger, de liksom isar sig fast på näthinnan.

Ha det gott Frode!
Hälsar
Sys
Svar från frwe 2013-01-06 00:59
Jomen du har skrivit i min blogg förut :) Det finns ju några stycken här så det är inte så lätt att hålla reda på alla. Det är inte första gången jag lägger märke till dina trutbilder så jag tittar in hos dig då och då. /Frode
Syssy M Jaktman 2013-01-06 01:10
Jaha, där ser man ;-) Jag är en obotlig vimsa. Helt glömsk och oförstörd .-)
Men nu lär jag nog komma ihåg att tDu har en blogg.
Du har i alla fall ett fantastiskt minne, tur att någon av oss har det, det ser jag som ett plus. :-)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver