Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Årets besök hos Skånska örnar

Slutade litet tidigare på fredagen för att ta mig till Skåne tillsammans med goda vännerna Tony och Tommy. Uppdraget var att fota rovfågel från gömsle under lördagen. För att inte skrämma fåglarna gäller det att vara på plats i god tid innan det blir ljust men här finns det madrasser att sova på och värme så det enklaste är att krypa in kvällen före. Kvällen ägnades åt mycket och gôtt snack och litet förberedelser, bl a lägga ut åtel på väl valda platser. Skall väl erkänna att det slank ner några öl och en eller två whisky också under kvällen. Med andra ord, humöret på topp.

Att vakna till vråkarnas skrik och en korps tjattrande precis utanför är en speciell upplevelse. Det är bara att krypa ur sovsäcken och rigga det sista för att ta plats och låta sig underhållas. Frukosten får vänta, vi låter kamerorna värmas upp i det tidiga morgonljuset. Denna gång blev det bara ormvråk på menyn, bildmenyn alltså. Några glador cirklade över oss men vågade sig inte ner, inte heller korparna, den vi vaknade av var borta innan vi hann fånga den på våra sensorer. Några örnar syntes heller inte till denna gång tyvärr.

Några gånger under dagen är det lugnt utanför men snart kommer vråkarna tillbaka för att fortsätta ätandet. Några satt där flera timmar och bara åt och åt, de måste vara hungriga.

Speciellt en vråk charmade oss mer än någon annan. Det var den ljusaste jag någonsin sett och den satt där under stora delar av dagen, tyvärr inte där det var bäst att fota. En annan var nästan lika ljus och mycket vacker den också.

Detta var mitt tredje besök just här och lika roligt som de första två gångerna.

Här finns bilder

Tommy

Tony

Skånska örnar

En som inte vad den skall göra riktigt

Inlagt 2013-01-14 17:27 | Läst 4652 ggr. | Permalink
Trevligt Frode,många fina bilder du fått på vråkarna.God fortsättning./Lennart
Svar från frwe 2013-01-14 20:01
Tak för uppmärksamheten Lennart :) /Frode



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?