Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Fryser till

Nu fryser havsvikarna på västkusten till efter någon veckas kyla, och det skall fortsätta vara kallt. Snabbfärjorna i skärgården ställer in så skärgårdsborna får längre restid in till Göteborg. Sjöfåglarna drar inte längre in i vikarna och svanarna som brukar hålla till i Kungsviken vid Stora Amundö får hitta andra platser att söka föda. Än så länge får man hålla sig på land men med fortsatt kyla kan det frysa till ganska långt ut och isen blir säker att vistas på. För ganska exakt två år sedan kunde man gå långt ut bland skärgårdens öar och vi promenerade runt Amundön på isen medan andra åkte skridskor.

Januari 2011, långt där ute ser man södra skärgården

 Januari 2013, man ser det öppna vattnet en bit ut.

När klipporna bara är pudrade med litet snö framträder de på ett helt speciellt sätt, nästan som ett negativ, sprickorna som annars är svart blir helt vita och de grå klipporna blir nästan vita.

Vid den lilla bron ut till Stora Amundö står ett litet äppelträd där äpplen envist hänger kvar. Bilden tagen för någon vecka sedan.

En björktrast låter sig väl smaka av äpplen som för mig inte ser så läckra ut.

Tack för uppmärksamheten :)  /Frode

Inlagt 2013-01-20 17:10 | Läst 5063 ggr. | Permalink
Hej Frode!
Det är en serie härliga vinterbilder som du fått ihop här. Riktigt skön stämning och bra ljus. Teknik i topp som vanligt.Får väl se till att ställa om till den här klimatzonen och komma ut i den kalla naturen ;-)
Ha det gott
Erland
Svar från frwe 2013-01-20 22:13
Tack för de fina orden Erland. Det värmer efter en dag där ute i kylan. Hoppas den stannar ett tag. Vi hörs... /Frode
Härliga bilder!
Svar från frwe 2013-01-20 23:20
Tack Björn, det var en härlig tur :) /Frode
Lite is kan ge helt nya vinklar till kustfoto som man inte får i vanliga fall om man inte har båt . Med båt är man dessutom helt låst vid slutartider som inte intresserar mig så visst skall det bli spännande med vad kylan kan erbjuda oss som vill plåta i lite nya vinklar med spännande ljus.
Svar från frwe 2013-01-21 22:04
Tack för det Bengt Ove. Det fina med vårt land (och andra) är ju skillnaderna i årstiderna som alltid ger oss nya utmaningar, även om det är litet mörkt nu. /Frode
Inspirerande bilder Frode! Vem vet, vi kanske springer på varandra ute på Stora Amundön i helgen =)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver