Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Fågelsjö utan fågel

Grabben skulle ha skjuts till Vara och då är det ju inte långt till Hornborgasjön. Några få tranor skulle tydligen ha letat sig dit i denna utdragna vinter. Hela sjön utom vid utloppet är istäckt så något vidare fågelliv var det inte. En del gäss förstås runt naturrummet men i övrigt helt dött. Vi fikade och kikade på utställningen som hade vernissage just denna lördag. Ett gäng fågelfotografer visade bilder, många fina i litet olika stilar.

Efter det blev det en liten promenad ut på udden till fågeltornet med förhoppning att få se havsörn men ikke. Vi satte oss i bilen igen och körde runt till andra sidan vid utloppet där jag inte varit tidigare och där var det liv. Svanar, sothöns, änder, gäss, skarvar, måsar mm höll till i det lilla vatten som var öppet. Vi gick ut en bit men stannade och vände då det verkade skapa viss oro. Än så länge får man gå ut i fågelskyddsområdet men den 21/3 är det inte längre tillåtet. Åter i bilen körde vi mot "Trandansen" men också där var det stendött, inte en trana vad vi kunde se.

Några fågelbilder att tala om blev det inte men är kameran med så måste man ju ta några exponeringar och en fin tur fick vi i alla fall.

Ensamma trädet, en klassiker på gränsen till uttjatad

Några svanar tog en sväng

En spricka i isen där flaken trycktes upp mot varandra

Denna bilden är tagen litet senare än den förra, därav det varmare ljuset.

På vägen hem blev det tvärnit. I det skarpa motljuset glödde konturerna av höglandskorna mellan träden.

Om ett par veckor är det nog ett helt annat liv där uppe. Och då var det inget mera denna gång. /Frode

Inlagt 2013-03-17 17:37 | Läst 3105 ggr. | Permalink
Isbilderna var hur coola som helst! Slingrar fram galant som den vackraste is-orm!
Loch Ness, släng dig i väggen! =)
Ha en fin kväll!
Svar från frwe 2013-03-17 20:57
Tack Heléne, kul att du såg det där. /Frode



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?