Betraktelser i sensorformat.

Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Californien, djur och fåglar så här långt.

Nu blir det litet djur och fåglar och annat som jag träffat på så här långt under det californiska äventyret.

Snöhäger vid Fishermans Wharf i San Francisco

Vilda sjölejon vid Pier 39, Fishermans Wharf i San Francisco. De är roligare att fotografera tillsammans med alla som står och tittar på dem.

Black-Chinned Hummingbird fotad i Yerba Buena Gardens i San Francisco

Kalkongam vid Golden Gate. Kalkongamen finns över allt i Californien, hur många som helst.

Steller's Jay i Yosemite NP. Denna var väldigt vanlig.

American Robin, också vanligt förekommande på de flesta platser. Här dock i Yosemite.

Black Tailed Deer eller Mule Deer med Yosemite Falls i bakgrunden, sen kväll.

California Ground Squirrel, fanns över allt.

Coyote i Yosemite

Golden-Mantled Ground Squirrel

Två fantasiskt vackra trollsländor varav den första är en Twelve-spotted Skimmer och den andra en Flame Skimmer.

och en liten snok.

En av alla små ödlor men vågar mig inte på vad det kan vara för art men är det någon som vet vill jag gärna ha svaret :)

Betande Black Tailed Deer

Det kommer mera djur och fåglar men detta är en del av det jag fick med mig så här långt. Vi såg också en svartbjörn som var på väg över vägen men vände och sprang tillbaka in i skogen när vi kom. Ingen chans att fota.

Californien Del 1 Del 5

/FrodePostat 2013-07-02 19:59 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Californien, de stora Nationalparkerna 1

Några dagar i de stora nationalparkerna, Yosemite, Sequoia och Kings Canyon är förstås alldeles för kort tid men så får det bli när man vill hinna med mycket annat också. Jag har i många år beundrat Ansel Adams foton från bland annat just Yosemite och var bra taggad när vi närmade oss och visst är det enormt storslaget men det är också mycket folk och bilar. Hela Yosemite Valley är ett stort boende och parkeringsplatser även om skogen döljer det mesta ganska effektivt. För att hålla ordning på trafiken finns till och med egen trafikpolis och det behövdes stundtals. I dalen åker man med fördel gratis buss för att ta sig till de olika vandringslederna och annat. Efter att vi hittat vårt boende blev det en kortare promenad upp till Yosemite Falls som jag har sett på många bilder men jag blev besviken, inte speciellt högt och inte så mycket vatten nu på sommaren. Det är klart det är mer vatten på våren men jag som är norrman och sett de stora fallen i Norge tyckte det var rätt futtigt, men ändå vackert förstås. Fotografera var inte att tänka på framme vid fallet, där var folk över allt.

Nästa dag tog vi bussen inåt i dalen för att gå en av de populäraste lederna i dalen upp till andra vattenfall. Vi gick den så kallade Mist Trail upp till Vernal Fall. När du närmar dig fallets botten så är det mycket vatten i luften och det svalkar skönt. Man går upp en brant och smal stig utmed fallet och kommer upp till toppen där det är riktigt idylliskt men också här mycket folk. Vi fortsätter uppåt en bra bit till för att sena gå ner en annan väg och när vi är tillbaka har det mesta av dagen gått men en fin tur var det. På kvällen går vi ner till älven som rinner i dalen och badar och på vägen därifrån ser jag hjortar ute på en äng. Hem och hämta kamera och tele och iväg ner till hjortarna. De är kvar och väldigt vana vid människor men ändå vilda. De låter mig efter en timma vara mitt bland dem och jag har en som passerar mig bara på ett par meters avstånd. Vi pratade med en kanadensare som var där för att klättra och han föreslog att vi skulle gå ut efter att det blivit mörkt och spana uppåt klippväggarna där man ser skenet från pannlampor mitt i de lodräta klipporna, häftigt och fantasieggande att föreställa sig hur de tillbringar natten där uppe, hängande i mörkret.  Alla bilder är redan tagna så det gäller att hitta något annat. Här kommer en blandning av turistbilder och de kanske litet mera unika?

På väg upp mot Vernal Fall

Vernal fall och det är inte skit på sensorn utan en korp som flyger under fallet.

På kanten där uppe. Lugn, jag står bakom ett staket med kameran på stativ utanför staketet.

Här är vi som högst på vår vandring och dalen skymtar snett nedanför.

Halfdome nerifrån dalen. Halva det här berget har lossnat och ramlat ner en gång i tiden.

Här ser vi ljusskenet från pannlampor på en annan klippa

Klättrare på den nedre delen av El Capitan. Detta är taget med 300mm och är bara ett litet utsnitt av klippan som är 900m hög enligt klättraren vi pratade med.

Hela El Capitan, denna gång med 18mm nere ifrån vägen.

När vi lämnade dalen tog vi vägen upp till Glacier Point där man kommer upp 1000 meter ovanför dalen och tittar nästan rakt ner. Här ser vi Half Dome igen fotad med 300mm och tittar ni noga så ser ni människor på toppen.

Samma vinkel men med 18mm

Vi tittar ner i Yosemite Valley med mitt 300a

Här ser vi Yosemite Falls och uppe på i skogen en liten skogsbrand. Klippan till vänster har varit populär att fota folk på men där är det verkligen rakt ner så det är inte att rekommendera och nu är det förstås staket där.

Och nu är det godnatt Yosemite och vidare till Seqouia och Kings Canyon.

Tidigare avsnitt, del 1 och del 4

/FrodePostat 2013-07-01 20:52 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera